RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Turci žele terminale u Pločama, ali bez obaveze prema radnicima

Napisano 11.09.2013. 08:48
Turci žele terminale u Pločama, ali bez obaveze prema radnicima

Turska kompanija "Yes Energy Svstems" želi preuzeti 'Naftne terminale FBiH' (NTF) u Pločama na rok od 30 godina, ali uz čvrste garancije Vlade FBiH da se zabrani uvoz naftnih proizvoda u FBiH brodskim prometom tereta osim putem NTF-a, saznaje 'Dnevni avaz'.

Predstavnici ove kompanije, iza koje stoji vlasnik grupacije "Yes Energy" Melih Tahirolu (Tahiroglu), poslali su početkom travnja ove godine na adresu NTF-a i službenu ponudu o preuzimanju terminala u Pločama, a o tome su nekoliko dana kasnije obavijestili i Upravu 'Terminala' i njenog direktora Rasima Kadića.

U pismu namjere, koje je u posjedu lista, Turci prvo obavještavaju Nikolu Štulu, predsjednika Uprave NTF-a Ploče, da su spremni uložiti od osam do deset milijuna eura u obnovu skladišnih kapaciteta, cjevovoda i operativnih sistema u Pločama.

Tvrde da su spremni preuzeti i sve dugove i obaveze, uključujući i zajam od osam milijuna eura, ali da ne žele preuzeti nikakve dugove prema zaposlenicima, kao ni dugove koji se tiču uplate doprinosa za mirovinsko i socijalno osiguranje.

Samo nekoliko dana kasnije, 19. travnja, iz ove kompanije poslali su na adresu Kadića, direktora TF-a, dopis u kojem navode da se obavezuju platiti i sve financijske obaveze koje su NTF i TF već preuzeli 17. travnja, a riječ je o ukupno 66,4 milijuna kuna (oko 17 milijuna KM).

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi