RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Turisti o Neumu: Prljavo i nema javnog WC-a

Napisano 10.08.2016. 21:07

Turistička sezona u Neumu u punom je jeku. Velik broj turista posjetio je ovaj grad u svibnju i lipnju, ali ipak vrhunac sezone tek se očekuje. U Neumu su zadovoljni dosadašnjim prilivom gostiju, piše N1.

Za razliku od proteklih godina velik broj turista posjetio je Neum tako je do kraja srpnja na neumskim plažama bilo više stranih nego domaćih turista. Najbrojniji su Francuzi, Poljaci, Nijemci, Slovenci te Talijani.

“Došli smo na osam dana u Hercegovinu, bit ćemo u Neumu samo nekoliko sati, lijepo nam je”, govori za N1 turist iz Slovenije, dok je turistica, također iz Slovenije rekla da joj je mjesto zanimljivo, ali i da nema namjeru opet doći.

“Nikad nisam bila ovdje pa mi je zanimljivo, lijepo je, malo i slatko. Ali mnogo nam je daleko pa ne razmišljam o ponovnom dolasku.”, rekla je.

Posjetitelji su uglavnom zadovoljni cijenama, no mišljenja su da se čistoća grada može podići na veći nivo.

Domaćim turistima je, kako piše N1, lijepo u Neumu, ali nisu zadovoljni čistoćom.

“Lijepo je, ali nisam baš zadovoljan higijenom. Parking naplaćuju, ali je toliko prljavo to je strahota jedna i nema niti jednog javnog WC-a”, kaže turist.

‘Domaći’ turist iz Gračanice je kazao: “Došli smo ovdje na bračno putovanje, najbliže nam je bilo. Što se tiče smještaja baš i nije čisto, more tu i tamo, nije baš najbolje.”

Ni lošije vremenske prilike nisu predstavljale limitirajući faktor, a u Neumu se ovih dana traži krevet više.

“I ove godine predsezona je bila prilično dobra, zatim slijedi jedno razdoblje kada je bila malo stagnacija, a to je 6. i 7. mjesec. U tom razdoblju je bio mjesec Ramazana koji utječe puno na posjetu u Neumu i vremenske prilike nisu odgovarale, tako da je u odnosu na prošlu godinu bilo puno manje gostiju u tom razdoblju, da bi se početkom 8. mjeseca počelo masovnije dolaziti”, izjavio je Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice HNŽ-a.

Pojedini problemi ukazuju na to da turizam u Neumu raste, ali da jedini bh. grad na jadranskoj obali nema kapacitet pratiti potražnju.

“Borba je za gosta koji će se vratiti, koji je bio ove godine pa će doći i dogodine, to znači da je bio zadovoljan pa se ponovo vratio, borimo se da imamo što više takvih gostiju”, smatra Krešić.

Ove godine završeno je šetalište koje se proteže s jednog na drugi kraj Neuma u dužini od pet kilometara, a nastavak izgradnje ceste Stolac – Neum najavljuje se pred kraj ljetne sezone.


Nema komentara

Anketa

Ustavi