RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U centru Viteza, pred očima građana, gospodarstvenika i gradske uprave - propada kultni hotel "Vitez"

Napisano 21.02.2017. 21:53

Gospodarsku ekspanziju grada Viteza, koji posljednjih godina uspješno održava status trgovinskog centra u regiji, u velikoj mjeri nastoji pratiti i ugostiteljska ponuda. Hotel Vitez, koji je u prošlosti nosio znak objekta s tradicijom i visokom kvalitetom usluge, u teoriji je baš onakav  kakvog Vitez zaslužuje i treba.

Hotel Vitez je idealan prostor za organiziranje poslovnih sastanaka, konferencija, banketa,  okupljanja i ručaka.

Prije desetak godina hotel je privatizirao uspješni lokalni gospodarstvenik. Iz već ruiniranog, više od pedeset godina starog hotela,  nakon privatizacije i renoviranja - izniknulo je moderno i atraktivno zdanje koje se nalazi u samome centru grada.

U prostorijama hotela otvoren je i noćni klub. Stvari su se posložile na svoje mjesto. Ili se barem tako činilo...

Hotel se nakon samo nekoliko godina rada – zatvorio. Moderan, atraktivan, u centru grada. I zatvoren.

Građani Viteza su ogorčeni. Postoji mnogo teorija  o razlozima zatvaranja hotela. Jedni tvrde da će hotel otkupiti Turci, za potrebe svojih studenata koji, posljednjih godina, masovno pristižu na školovanje u Travnik. Drugi su uvjereni da je banka aktivirala hipoteku i zatvorila hotel.

Gradska uprava nije upoznata sa detaljima zatvaranja objekta.

„Privatna je to firma. Vlasnicima želimo što skorije rješenje problema“, ističe načelnik općine Vitez  Tomislav Bošnjak Matić u izjavi za Dnevnik.ba.

Bilo kako bilo, Hotel Vitez se prošle godine našao na tržištu. Heta Asset Resolution BiH objavila je Zaključak Općinskog suda u Travniku u kojim se oglašava javna prodaja Hotela Vitez na adresi Kralja Tvrtka bb, općina Vitez.

Zaključkom je određeno da se izvrši prodaja nekretnine izvršenika ukupne površine 3.784,00 m2 koje je u vlasništvu založnog dužnika s udjelom 1/1 a procijenjena vrijednost hotela iznosi 5.382,694 KM.

Ni godinu dana nakon tog, situacija se nije pomaknula s mrtve točke.

 

Sudbina hotela je zasad nepoznata. 


Nema komentara

Anketa

Ustavi