RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U naselju Bukovica gradi se most vrijedan 300.000 KM

Napisano 02.10.2011. 10:34

Kiseljak - Priprema za izgradnju dionice koridora Vc

U naselju Bukovica gradi se most vrijedan 300.000 KM

Mještani Bukovice, većinski bošnjačkog naselja, kažu da će im most olakšati život te doprinijeti sigurnosti
 
Ovih dana u naselju Bukovica u blizini Lepenice u općini Kiseljak gradi se novi most na rijeci Lepenici. Sredstva za investiciju vrijednu 300 tisuća osigurao je stari saziv Vlade Federacije BiH iz prihoda od GSM licencije, a implementator projekta je Ravnateljstvo za ceste Srednjobosanske županije. Mještani Bukovice, većinski bošnjačkog naselja, kažu da će im most olakšati život te doprinijeti sigurnosti prometa na tom području.
„Stari most bio je vrlo nezgodan za promet. Nije bilo nogostupa i njime nisu mogli prometovati autobusi te su školska djeca iz okolnih naselja morala pješice do Bukovice pa dalje autobusom u školu. Ovim mostom povećavaju nam se i šanse da se povežemo s regionalnim putom Kreševo - Tarčin te skratimo put prema jugu“, kaže Fikret Hasić, jedan od mještana Bukovice.

Izgradnja mosta u ovom naselju, pojasnio nam je Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Kiseljaka, značajna je iz više razloga. Uz one koje navode mještani, ne treba zanemariti ni činjenicu da je gradnja mosta zapravo priprema za izgradnju dionice autoceste na koridoru Vc koja će prolaziti kroz općinu Kiseljak.
„Mi se nadamo da će već iduće godine početi gradnja tunela Toplice - Suhodol, a sav promet do Toplica ići će ovim mostom. Također, izgradnjom ovog mosta stvaraju se preduvjeti na spajanje na put Kreševo - Tarčin u Sastavcima te za ozbiljnu rekonstrukciju puta od Lepenice do Bukovice. Ova će dionica zajedno s novim mostom biti izuzetno značajna za gradnju dionice autoceste na koridoru Vc koja će prolaziti kroz Kiseljak“, kaže Mišurić Ramljak.
Ramljak kaže da je u posljednjih pet godina u Kiseljaku izgrađeno pet mostova. Gradnja nekih od njih u završnoj je fazi, a kada svi budu završeni krenut će se s obnovom mosta na rijeci Lepenici u samom središtu Kiseljaka. No, u taj je projekt nemoguće krenuti prije izgradnje barem mini obilaznice koja bi rasteretila promet.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi