RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Trebinju potpisan Sporazum o suradnji Elektroprivrede HZHB i Elektroprivrede RS

Napisano 18.04.2016. 20:56

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i član Predsjedništva BiH Dragan Čović ocijenili su jučer u Trebinju kako je Sporazum o suradnji Elektroprivrede RS-a i Elektroprivrede HZHB Mostar samo početak za daljnju suradnju u oblasti energetike.

 

Sve do sada nismo to znali raditi

"Radujem se budućim pothvatima. Sve dosad, ne znam iz kojih razloga, to nismo znali raditi. To je bilo neracionalno i treba znati kako dnevno megavati električne energije prolaze pored nas i nadamo se kako je tome kraj", rekao je Čović.

Predsjednik RS Milorad Dodik je dodao kako mu je drago što je s Čovićem uspio inicirati ovaj sastanak i što je potpisan sporazum elektroprivreda, koji je osnova za daljnju suradnju.

"Ključno pitanje je aktiviranje agregata u Čapljini koji su davno instalirani, a ne koriste se u dovoljnom kapacitetu. Vode koje ne možemo tamo usmjeriti mogle bi dati novi proizvod koji bi bio od obostranog interesa", naglasio je Dodik.

 

Spriječiti poplave i proizvoditi više struje

Direktori Elektroprivrede Republike Srpske Željko Kovačević i Elektroprivrede HZHB Marinko Gilja su prethodno, nakon potpisivanja okvirnog sporazuma o suradnji dvaju elektroprivreda, istakli kako će to omogućiti učinkovitiji rad dvije kompanije.

Kovačević kaže kako će uskoro biti potpisan ugovor koji će omogućiti dugoročnu uspješnu suradnju i precizno definirati odgovornost svakog poduzeća.

"Na ovaj način učinkovitije upravljamo vodama, učinkovitije proizvodimo električnu energiju i izvlačimo sve dobiti takve proizvodnje i upravljanja vodama na prostoru Hercegovine", istakao je Kovačević.

I direktor Elektroprivrede HZHB Marinko Gilja je rekao kako će sporazum biti novi poticaj i zamajac u odnosima dvije elektroprivrede.

Pojasnio je kako je najvažniji dio sporazuma reguliranje vodotokova u zimskom razdoblju i kako će na taj način biti spriječene poplave u slivovima rijeka.

Gilja je napomenuo kako će na taj način svako odgovarati za svoj dio nesavjesnog poslovanja

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi