RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ulaganje u projekte značajne za bh. Hrvate

Napisano 03.07.2010. 10:18

Ulaganje u projekte značajne za bh. Hrvate

Veleposlanik Staničić svoj boravak u Žepču iskoristio je, uz ostalo, i za posjet gradilištima, koja su općinski kapitalni projekti za ovu i sljedeću godinu

Svoj prvi službeni posjet općini Žepče upriličio je veleposlanik RH u BiH Tonči Staničić. U njegovoj pratnji bila je Mirela Lucić, druga tajnica u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Sarajevu.

Projekti
U razgovoru s općinskim načelnikom Matom Zovkom upoznao se s povijesnim znamenitostima ovoga mjesta, ali i s planovima općinske vlasti na oživljavanju gospodarstva, obnovi obiteljskih kuća za mlade te nastojanjima da im se osiguraju radna mjesta kako bi svoj život nastavili na rodnoj grudi. Bilo je riječi i o obrazovanju koje je od ove godine prešlo u nadležnost općine Žepče te projektima izgradnje školskih objekata u Ponijevu, zgrade Osnovne glazbene škole u gradu Žepču, kao i športske dvorane u okviru KŠC "Don Bosco" Žepče.

Prema riječima veleposlanika Staničića, općina Žepče posebno je zanimljiva i Vlada RH nastavit će s ulaganjima na područja koja su i do sada bila potpomognuta u mnogim projektima koji su značajni za hrvatski narod u BiH.
- Ono što smo započeli, dovest ćemo do kraja. Moji prioriteti su domovi za mlade obitelji i projekti za djecu. Podržavam nešto drukčiji pristup pomoći Hrvatima u BiH, manje projekata, ali da su ciljani i imaju zaokruženu cjelinu pomoći onima koji je trebaju, objasnio je veleposlanik RH u BiH Tonči Staničić.

Zepce-cc

Kultura
Boravak u Žepču iskoristio je za posjet nekolicini gradilišta, koja su općinski kapitalni projekti za ovu i sljedeću godinu, a za čiji dovršetak nedostaje novca. Tako je s općinskim načelnikom Matom Zovkom i Ilijom Barešićem, pomoćnikom načelnika za obrazovanje, obišao gradilište športske dvorane KŠC "Don Bosco“  Žepče, OŠ u Ponijevu, kao i buduću OGŠ u Žepču. Također se upoznao s radom JU-a Dom kulture Žepče projektima iz oblasti kulture, kao i s radom Razvojne agencije Žepče. Veleposlnik Staničić i tajnica Lucić, u društvu općinskog načelnika Mate Zovke, pomoćnika načelnika Ilije Barešići i ravnatelja JU Dom kulture Žepče Marinka Kelavića, obišli su Galeriju slika Ljerke Njerš, priznate keramičarke, kiparice i slikarice koja živi u Zagrebu, a rodom je iz Žepča.


Nema komentara

Anketa

Ustavi