RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Unatoč krizi nisu stopirani kapitalni projekti, Kiseljak se nastavlja izgrađivati

Napisano 21.07.2011. 12:09

Jučer nizom sadržaja i svečanosti proslavljen Dan općine Kiseljak

Unatoč krizi nisu stopirani kapitalni projekti, Kiseljak se nastavlja izgrađivati

Nastavit će se realizacija i brojnih drugih projekata u općini Kiseljak

U Kiseljaku je jučer proslavljen Dan općine te je tim povodom organiziran niz sadržaja. Uoči Dana općine u Hrvatskom domu je održana svečana sjednica Općinskoga vijeća.

Realizirani projekti

Kako je proslava Dana općine prilika za rezime urađenog u proteklih godinu dana, na svečanoj sjednici iznio ga je Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine. Usprkos nepovoljnom političkom i gospodarskom stanju, skoro svi zacrtani projekti infrastrukture su realizirani, naglasio je kiseljački načelnik.
«Ono što je najvažnije, nisu stopirani kapitalni projekti, a to su izgradnja mini obilaznice i regionalnog vodovoda Kiseljak - Fojnica», kaže prvi čovjek općine. Prema njegovim riječima, uskoro bi trebao biti završen i projekt rekonstrukcije Privorskog puta prema naseljima Borna i Rotilj. Za žitelje spomenutih naselja to je iznimno važan projekt. Sukladno mogućnostima, nastavit će se realizacija i brojnih drugih infrastrukturnih projekata te ulaganja u obrazovanje, kulturu i sport. Gorući problem Kiseljaka, naglasio je Mišurić Ramljak, svakako je brojka od 2.600 nezaposlenih.
«Ono što želimo jest privući investitore jer bez investicija nema novih radnih mjesta. Kiseljak u budućnosti vidim kao urbano srednjoeuropsko mjesto s izgrađenom infrastrukturom», zaključio je načelnik Kiseljaka.
Na svečanoj sjednici bili su i brojni gosti s viših razina vlasti, od županijske do državne. Među njima i predsjedateljica Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda PS BiH Borjana Krišto.
«Mislim da uspjehu lokalnih zajednica znatno doprinosi i suradnja s višim razinama vlasti. Kiseljak je razvio tu suradnju, a nadam se da će tako i ostati», kazala je Krišto. Proslavu su uveličali su i predstavnici gradova pobratima Kiseljaka - Zaprešića i Kaštela, a od ove godine i mađarskog Kojnjofa. Dan općine prilika je i za dodjelu priznanja ustanovama i pojedincima zaslužnim za razvoj Kiseljaka. Ove godine povelje su dobili: DVD Kiseljak, kiseljačke mažoretkinje, Josip Musa, nastavnik matematike u Osnovnoj školi Kiseljak, HKUD Bećarac iz Lepenice, a posebno priznanje za doprinos gospodarskom razvitku Kiseljaka dobilo je poduzeće Sarajevski kiseljak koje ove godine slavi 120 godina postojanja. Sarajevski kiseljak danas je najveći bh. Izvoznik prirodne mineralne vode i sokova na njezinoj bazi. U izvozu mineralne vode sudjeluje s 15 posto, a bezalkoholnih pića 49 posto.

Brojna priznanja

«Dobili smo brojna priznanja u BiH i inozemstvu, ali ovo je za nas posebno jer dolazi iz lokalne sredine. Priznanje je to koje potvrđuje našu dobru suradnju s Općinom čijem smo razvoju u raznim oblastima, od kulture i sporta do gospodarstva, dali svoj doprinos», kaže Slađan Liješnić, direktor marketinga Sarajevskog kiseljaka.

Na svečanoj sjednici OV-a Kiseljaka ni ove godine nije bilo vijećnika SDA i Stranke za BiH. Prema nedavnoj odluci Ustavnog suda, praznovanje 20. srpnja kao Dana općine ne kosi se s Ustavom BiH.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi