RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Vitez: Edukacijska radionica za SBŽ i ZDŽ

Napisano 03.07.2010. 10:41

Vitez: Edukacijska radionica za SBŽ i ZDŽ

Za proces izdavanja okolišnih dozvola više od 60 zainteresiranih

Projektom su obuhvaćeni stručnjaci svih profila koji su se prijavili na javne pozive Ministarstva okoliša i turizma

U organizaciji Federalnog ministarstva okoliša i turizma u Vitezu je organizirana seminar-edukacijska radionica za osobe s područja Srednjobosanske i Zeničko-dobojske županije koje će, nakon certiflkacije u rujnu ove godine, moći sudjelovati u postupku izdavanja okolišnih dozvola.

Ekološke udruge
To je ustvari druga faza Plana aktivnosti i Studije utjecaja na okoliš, odnosno nastavak projekta obuke za podizanje svijesti o primjeni okolišnjh zakona i problematike izdavanja okolišnih dozvola, koji je proveden tijekom 2008. godine.

Iz ove dvije županije odazvalo se više od šezdeset zainteresiranih iz nadležnih županijskih i općinskih struktura, ali i nekih drugih organizacija i ekoloških udruga. Ovim aktivnostima Federalnog ministarstva okoliša i turizma podršku daje tvrtka Dvokut-pro iz Sarajeva, a projekt je podržan od EU IPA 2007 koji provodi konzorcij na čelu s tvrtkom SA-PAGE iz Francuske.

Stručnjaci svih profila
Kako nam je kazao Mladen Rudež, pomoćnik federalnog ministra okoliša i turizma dr. Nevenka Hercega, koji je, u ministrovo ime, i pozdravio sudionike seminara, temeljni cilj ovoga projekta jest jačanje institucionalnih i administrativnih kapaciteta za provedbu domaćeg okolišnog zakonodavstva.
Vrijedno je, također, naglasiti da su projektom obuhvaćeni stručnjaci svih profila koji su se prijavili na javne pozive koje je, u dva navrata, raspisalo Federalno ministarstvo okoliša i turlzma.

Ovlasti
Viši suradnik i savjetnik za analizu i ocjenu

Certifikacije koje će se dodijeliti nakon odgovarajuće provjere znanja u rujnu mjesecu, osmišljene su na dvije razine, i to: ovlašteni viši suradnik i ovlašteni savjetnik za analizu i ocjenu PA i SUO.
Uz brojne stručnjake, sudionike i predavače, seminaru održanom u petak u hotelu Vitez u Vitezu prisutni su bili i Mate Baturina i Tomislav Lukić, savjetnici ministra dr. Nevenka Hercega. /VL/


Nema komentara

Anketa

Ustavi