RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Vitez: Proizvođači iz BiH i Hrvatske zajedno idu na strana tržišta

Napisano 12.03.2016. 11:11

U četvrtak i petak u Vitezu je održan sastanak predstavnika Gospodarske komore Zagreba i Gospodarske komore FBiH na čelu s predsjednicima, dr. Zlatkom Frohlichom i Markom Šantićem. Sastanak su inicirali predsjednik Upravnog odbora Gospodarske komore FBiH Franjo Rajković i zamjenik predsjednika Gospodarskog vijeća GK Zagreba, ujedno vlasnici uglednih tvrtki, Economica iz Viteza i Ivanićplasta iz istoimenog grada u Hrvatskoj, dugogodišnji poslovni partneri...

 

Gospodarski potencijal

“Sastanak je dogovoren i organiziran kako bismo unaprijedili dosadašnju našu suradnju i napravili nove gospodarske iskorake naših dviju komora, a potencijala i interesa za to ima na obje strane. Područja su to gdje se obostrano naši gospodarstvenici najbolje snalaze, a naš je zadatak, pa i ovog sastanka u Vitezu, suradnji dati nove impulse i nove putokaze. Imamo, također, mogućnosti zajedničkih izlazaka na inozemno tržište i o tomu smo ovom prilikom razgovarali. Uz to, upoznat ćemo svoje članstvo i s mogućnostima koje, recimo, Vitez nudi našim tvrtkama koje imaju interesa i potrebu kroz svoja predstavništva na ovom području biti bliže svojim potencijalnim kupcima i poslovnim partnerima”, kazao je, Zlatan Frohlich. Kazao je, također, kako je za ovaj sastanak GK Zagreba dobio potporu hrvatskog veleposlanika u BiH, Ivana Del Vechija, te da će nakon povratka u Zagreb, uz članstvo Komore, upoznati i Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske. Zadovoljan sastankom bio je i predsjednik GK FBiH Marko Šantić. “Susreti predstavnika gospodarskih komora uvijek su dobrodošli i uvijek su na tragu novih pozitivnih iskoraka u gospodarskoj suradnji, pa tako i ovaj sastanak u Vitezu, za koji se može reći da je na razini mini-regija, konkretno gospodarstva SB i Zagrebačke županije. Komora FBiH ovakve inicijative podržava, iako je ovaj put riječ o predstavnicima, uglavnom, hrvatskih gospodarskih subjekata.

 

Sastanak u Zagrebu

Naravno, to nikako ne znači da se vrata suradnje na bilo koji način zatvaraju tvrtkama vlasnika drugih nacionalnosti. Naprotiv. Jer, dobra suradnja hrvatskih gospodarskih subjekata otvara mogućnosti i svim drugim gospodarskim subjektima na posredan i neposredan način te je na dobrobit svih građana koji na tim područjima žive”, kazao je Šantić, dodajući kako ovakvi sastanci utječu na povoljnije poslovno ozračje u Hrvatskoj i u BiH, pa i na širem području. “Ujedno, ovakvi sastanci mogu biti i ogledni primjer suradnje dviju gospodarskih komora iz dvije susjedne i prijateljske zemlje, iako te komore nisu na državnoj razini”, dodao je Šantić i naglasio kako je ovaj sastanak u potpunosti uspio. Cilj sastanka je bio dići na višu razinu gospodarsku suradnju GK Zagreba i Zagrebačke županije s viteškim gospodarstvom te srednjobosanskim i federalnim.

“Napravili smo, već na ovom prvom sastanku, važne i vrijedne korake napretka koje ćemo, uskoro, u Zagrebu, na još jednom sastanku na istoj razini sudionika, doraditi i osmisliti te početi realizirati”, kazao je Franjo Rajković.

Tijekom dana gosti iz Zagreba imali su sastanak i s rukovodećim ljudima tvrtke Economic, a prigodnim riječima potpore, prije svega, okupljenim na sastanku predstavnika dviju komora obratio se i hrvatski veleposlanik u BiH, Ivan Del Vechio.

VL

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi