RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zbog duga Aluminija Elektroprivreda HZ HB knjižila gubitak od 99 milijuna KM

Napisano 01.05.2016. 14:42

U odnosu JP EPHZHB d.d. Mostar i kupca Aluminij d.d. Mostar postignut je napredak utoliko što se dug ne gomila, jer kupac Aluminij d.d. Mostar izmiruje tekuće obveze. Zaostali dug je kompleksan problem i stručne službe unutar EPHZHB d.d. Mostar rade na iznalaženju rješenja za naplatu, pri čemu najprije vodeći računa o interesu JP EPHZHB d.d. Mostar, a time i svih naših potrošača. Sa sigurnošću vam mogu reći da dug kupca Aluminij d.d. Mostar neće biti otpisan, kao što su pojedini mediji nagađali, izjavio je generalni direktor Elektroprivrede HZ HB Marinko Gilja.

Kako doznaje Hrvatski Medijski Servis, Elektroprivreda HZ HB je dug Aluminija knjižila kao gubitak, pa je prošlu godinu ova kompanija završila s minusom od 99 milijuna KM.

Elektroprivreda HZHB najavila je izgradnju vjetroparkova. Potpisali su ugovor sa Siemensom o isporuci opreme. Upitan kada će početi izgradnja, te proizvodnja struje iz pogona u Tomislav-Gradu Gilja je kazao kako je 14. travnja ove godine Elektroprivreda HZ HB potpisala dva ugovora i to s Konzorcijem Siemens (71.940.000 eura) za isporuku, izgradnju i puštanje u pogon 22 vjetroagregata, i Konzorcijem ABB d.o.o. i Elektrocentar Petek d.o.o. iz Hrvatske (cca 4.275.500 eura) za isporuku, izgradnju i puštanje u pogon trafostanice, priključka na mrežu Elektroprijenosa i interne SN kablovske mreže.

-U tijeku je ocjenjivanje ponuda za izvođenje građevinskih radova – pristupnih putova, u okviru ove VE (niskogradnje), te početak istih očekujemo u lipnju ove godine. VE Mesihovina se sastoji od 22 vjetroagregata, ukupne instalirane snage 50,6 MW s planiranom godišnjom proizvodnjom oko 165,5 GWh. Sa zadovoljstvom mogu istaknuti da je ovo prvi energetski projekt vjetroenergije u BiH i da se puštanje u pogon VE Mesihovina očekuje krajem 2017. godine, kazao je generalni direktor Elektroprivrede HZ HB Marinko Gilja.


Nema komentara

Anketa

Ustavi