RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Žilavka Crnjac Zadro srebrena na prestižnom sajmu vina u Londonu

Napisano 21.02.2015. 10:53
Vinarija Crnjac Zadro

Žilavka CZ selekcija berba 2013. godine vinarije Zadro je osvojila srebrenu medalju na prestižnom sajmu vina u Londonu „Decanter World Wine Awards“ 2014. godine. U konkurenciji je bilo više od 14 500 uzoraka vina iz cijelog svijeta. Blatina CZ također je ocjenjena kao preporučeno vino od strane ovog uvaženog međunarodnog suda. Uspjeh Žilavke CZ na Decanter natjecanju je uspjeh vrijedan pažnje ne samo za Bosnu i Hercegovinu i Vinariju Zadro nego i za autohtonu sortu Žilavka koja se upisala zlatnim slovima na svjetsku mapu vina.

Nimalo manje vrijedne nagrade sa domaćih natjecanja krase prostorije naše vinarije a zadnja je bila sa Mostarskog sajma 2014 gdje je Vrhunska Žilavka osvojila zlatnu medalju. Žilavka ima zemljopisno zaštićeno podrijetlo, vino spravljeno od žilavke postiže visoku kvalitetu što je prepoznato i nagrađivano nebrojeno puta. Zbog navedenog smo ponosi što smo osvojili zlatnu medalju u jakoj Hercegovačkoj konkurenciji. Vinarija Zadro je također ponosna na svoj pjenušac Domano koji je proizveden klasičnom metodom vrenja u boci.

Tvrtka Vina Zadro je osnovana 1996 godine na temeljima nekadašnjeg vinskog podruma holdinga Hepok, Domanovići, Općina Čapljina. U početku svog rada vinarija je bila simbol obnove vinogradarstva i vinarstva ovog kraja te iznova podigla vjeru u kvalitetu vina ovog podneblja.Nedugo zatim u strateško partnerstvo 2004. godine ulazi firma MCI iz Širokog Brijega koja dodatno osnažuje poziciju na domaćem i stranom tržištu kao jedna od najvećih distribucijskih kuća na području naše zemlje. Danas je vinarija Zadro potpuno modernizirana i ima kapacitet od 15.000 hektolitara gdje su spremnici isključivo od drveta i inoxa. Pored toga ima i vlastitih nasada ukupne površine 40 hektara gdje se uzgajaju autohtone sorte Žilavka i Blatina sa pratećim sortama Vranac, Chardonny, CabarnetSauvignon i Merlot.

Vinarija pored proizvodnje grožđa ima suvremenu punionicu , podrume za njegovanje i odležavanje vina kao i kušaonicu u sklopu koje se stalno održavaju degustacije kao i razne edukacije koju priređujemo za naše posjetitelje i goste koji su željni spoznaje o dobroj kapljici.

Danas su naši proizvodi prisutni na cjelokupnom domaćem tržištu, izvozimo u osam zemalja Europe a pripremamo se i za prekooceanske zemlje. Konstantno usavršavanje naših stručnjaka, praćenje najnovijih svjetskih trendova temelji su sigurnog budućeg razvoja vinarije.


Nema komentara

Anketa

Ustavi