RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zračna luka Mostar ključna za ekonomski razvoj i budućnost cijele Hercegovine

Napisano 22.10.2015. 20:06

U Tehnološkom parku Intera održana je radna Skupština Gospodarske komore grada Mostara gdje su rezimirane aktivnosti u proteklom razdoblju, predstavljene vizije i ideje novoizabranog predsjednika Zlatka Papaca kao i nove članice Komore.

Na Skupštini je prisustvovalo oko 40 uglednih poduzetnika iz regije Mostara koje je o svim važnim aktivnostima, projektima i rezultatima informirao glavni tajnik Komore Miljenko Buhač.

Prisutnima se obratio i bivši predsjednik Komore Dalibor Miloš koji je funkciju predsjednika obnašao četiri godine. Miloš je kazao da je Komora prošla mnoge faze razvoja počevši od broja članica pa do aktivnosti i projekata. Naglasio je da je njegov rad u Komori konstantno nastojanje za ostvarivanjem napretka na svim poljima privrednih i socijalnih aktivnosti te da će i u budućnosti aktivno raditi na tome.

Novoizabrani predsjednik Komore, Zlatko Papac, predstavio je prisutnima svoje ideje i viziju GKM-a u budućnosti. Naglasio je da je trenutni prioritet Zračna luka Mostar koji je krucijalni faktor za prosperitetni ekonomski razvoj i budućnost cijele Hercegovine.

Gospodin Jens Mueler, CIM ekspert-njemački stručnjak za ekonomski razvoj pri GKM-u, upoznao je gospodarstvenike s tri važna projekta na kojem profesionalno osoblje Komore aktivno radi: Export Management Seminar, Projekt stručnog obrazovanje te Projekt Poduzetnički duh.

Projekt Export Management Seminar i Projekt stručnog obrazovanje rade se u suradnji s Prilikom Plus, njemačkim AHK i GIZ-om. Projekt "Poduzetnički duh" za cilj ima ostvariti bolju percepcijujavnosti o poduzetnicima te dokazati mladim ljudima da i onu mogu postati uspješni čak i u našem okruženju punom prepreka.

Na Skupštini se raspravljalo i o mogućem proširenju Komore na regiju Hercegovine, pokretanju inicijativa koji će poboljšati uvjete i kvalitetu života ljudi u Hercegovini, ali i o aktivnostima koje će stvoriti povoljnije okruženje za naše poduzetnike, priopćeno je iz Gospodarske komore grada Mostara.

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi