RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Dr. Bosanac: Optužnice su plod velikosrpske politike

Napisano 17.03.2011. 13:55

Premijerka Jadranka Kosor sa braniteljima i stradalnicima

Dr. Bosanac: Optužnice su plod velikosrpske politike

Srušili su ovaj grad, poubijali Jude, svoje vojnike su tu doveli, a onda su se usudili napisati polupismenu tjeralicu, kaže drt. Vesna Bosanac, ravnateljica bolnice u Vukovaru
 
Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Koso je, nakon susreta s članovima braniteljskih i stradalničkih udruga okupljenih u vukovarskoj Koordinaciji udruga iz Domovinskog rata, pred novinarima izrazila zadovoljstvo što je, kako je kazala, dobila njihovu potporu za tri najvažnija Vladina projekta: završetak pregovora za ulazak Hrvatske u EU, provedba programa gospodarskog oporavka i bespoštedna borba protiv korupcije i kriminala, javlja Fena.

Studija

Koso je također kazala kako su razgovarali i o slučaju hrvatskog branitelja Veljka Marića, rekavši kako je izvijestila članove Koordinacije o nedavno održanu sastanku u Vladi s najpoznatijim hrvatskim pravnim stručnjacima.
Prema njezinim riječima, završena je izrada studije Akademije pravnih znanosti "o događajima koji su s pravom uznemirili ne samo sve branitelje nego i sve hrvatske građane".
Na osnovi te studije dogovorit ćemo se o dva smjera djelovanja - pravnom i političkom, poručila je Kosor.
Prošli je tjedan na sastanku s pravnim stručnjacima u Vladi, na kojem se raspravljalo o srbijanskom zakonu o organizaciji i nadležnosti državnih tijela u postupku za ratne zločine, odlučeno da će spomenuta akademija u idućih deset dana pravno argumentirati taj zakon kako se ne bi ponovio slučaj Pruda.
Jučerašnjem sastanku namočila je i ratna i sadašnja ravnateljica vukovarske Opće bolnice Vesna Bosanac, koja je nedavno policiji dala iskaz zbog srbijanskih optužaba da je počinila ratni zločin.

Povrijeđena

"Da sam pod istragom, znam još od 1994., kad mi je to rekao drt. Juraj Navro. To nikomu  nije drago čuti" izjavila je Bosanac novinarima nakon sastanka, ocijenivši kako je uvjerena da su optužnice protiv hrvatskih branitelja "plod velikosrpske politike".
"Srušili su ovaj grad, poubijali ljude, svoje vojnike su tu doveli, a onda su se usudili napisati polupismenu tjeralicu. To me jako povrijedilo" rekla je i dodala kako ne osjeća da joj treba ikakva zaštita "jer znam da smo radili najbolje što se moglo u tim uvjetima“.

| Oslobođenje | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi