RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

General Ante Gotovina glavna zvijezda Sinjske alke

Napisano 04.08.2013. 17:30
General Ante Gotovina glavna zvijezda Sinjske alke

General Ante Gotovina glavna je zvijezda ovogodišnje 298. Sinjske alke. U alkarskim dvorima zapovjednik vojno-redarstvene akcije Oluja dobio je povelju počasnog člana Viteškog alkarskog društva i počasnog građanina grada Sinja.

- Sretan sam i ponosan što sam počasni član VAD-a i zahvaljujem se na ukazanoj časti predsjedniku društva, članovima časnog suda i svim članovima. Jednako tako čast mi je biti počasni građanin Sinja, hvala vijećnicima i gradonačelniku. Obavezno idem u Knin, postoji državni protokol, bit će kako je on odredio, ja sam bivši vojnik - poručio je Gotovina koji je na Sinjsku alku došao sa surpugom Dunjom.

 Počasnim članom VAD-a i počasnim građaninom Sinja proglašen je i general Mladen Markač koji nije mogao doći i svoj je izostanak ispričao.

 Inače, Sinj je danas središte političkog života u Hrvatskoj. Državni vrh je tu: Predsjednik države Ivo Josipović, predsjednik Sabora Josip Leko, ministri Ranko Ostojić, Branko Grčić i Mirando Mrsić, Ante Kotromanović, Orsat Miljenić...

 Premijer će u ponedjeljak biti u Kninu

 - Podijelio je obveze i podijelio prioritete - opravdao je nedolazak predsjednika Vlade Zorana Milanovića potpredsjednik Branko Grčić.

U Sinju su i glavni akteri najnovije političke afere u državi: vukovarski gradonačelnik Željko Sabo i HDZ-ova vijećnica Marija Budimir, koja ga je snimila kako nudi sve što hoće za vijećnički mandat. No, prije početka alke viđeni su u različitim dijelovima Sinja, uspješno su se mimoilazili, nisu komentirail aferu, ali za komentar je bio raspoložen Milijan Brkić iz HDZ-a.

 - O konkretnom slučaju saznao sam iz medija. Neugodno sam iznenađen! Ovo je dosad neviđen slučaj političke korupcije u Hrvatskoj. Optužbe Sabe da je snimka montirana je prebacivanje loptice u tuđe dvorište. DORH će utvrditi što je istina. DORH mora provesti istragu, očekujem da će je Bajić pokrenuti - izjavio je Brkić.

VLM 


Nema komentara

Anketa

Ustavi