RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HČSP oštro osuđuje politiku Zvonka Jurišića i HSP-BiH

Napisano 04.03.2011. 09:29
Zubar

Hrvatska čista stranke prava, nesporno najjača pravaška opcija u zapadnoj Europi, pokrenula i podržala je niz akcija za obranu interesa Hrvata u BiH. Nakon naših nedavnih demonstracija i drugih akcija napravljenih prigodom posjeta predsjednika RH dr. Ive Josipovića SR Njemačkoj, HČSP je uputila i zahtjev Ustavnom sudu RH kojim se za Hrvate izvan Hrvatske traži 14 zastupničkih mjesta u XI. izbornoj jedinici. Po tom našem prijedlogu, Hrvati iz BiH trebali bi imati devet a ostali Hrvati diljem svijeta pet zastupnika. Isti zahtjev HČSP je ranije uputio kroz peticije Europskom parlamentu koji je već u rujnu 2010. registrirao i stavio u proceduru tu peticiju. Ako pravdu ne dobijemo u Zagrebu, tražit ćemo je na Europskom sudu za ljudska prava u Strassbourgu. Držimo da su to diskriminirajuće odredbe biračkog prava za hrvatske državljana koji imaju boravište izvan RH.

HČSP je javno podržala inicijativu "Stop majorizaciji Hrvata u BiH“ a pozdravlja i aktualni angažman njemačke kancelarke Angele Merkel u rješavanju glavnih političkih problema u BiH. Tu prije svega mislimo na to da Hrvati u BiH dobiju svoju posebnu izbornu jedinicu koja bi obuhvaćala i dio tzv. Republike Srpske. Od Republike Hrvatske tražimo da odlučno stane u obranu prava Hrvata iz BiH, na što je obavezuje i Ustav RH. Kao potpisnica Daytonskog sporazuma, Republika Hrvatska treba tražiti njegovu reviziju, pa i poništenje, jer BiH ne može opstati po načelu dva entiteta a tri naroda.

Čelnici HSP-BiH, Zvonko Jurišić i Živko Budimir, prvoga prati glas da je u studentskin danima bio šef komunističke ćelije na Sarajevskom sveučilištu a drugoga kao bivšeg jugooficira da je Hrvata samo na papiru, nikada nisu bili na liniji političkog nauka dr.Ante Starčevića. Glumili su pravaštvo samo iz osobih interea. Svoje pravo lice pokazali su sada ulazkom u koaliciju sa SDP-om i SDA-om, pri čemu im se također priključili pseudohrvat Lijanovići sa svojom strankom.

Ova antihrvatska koalicija najavila je održavanje sjednice Doma naroda Federacije BiH bez hrvatskih zastupnika iz većinski hrvatskih županija, što mi iz HČSP-a nazivamo veleizdajom. Tom veleizdajoj HSP-BiH navodno je osigurao Budimiru mjesto budućeg predsjedika Federacije BiH. Time je i Budimir dokazao da mu nije stalo do zaštite interesa hrvatskoga naroda u BiH, već do vlastite fotelje.

Zato i ovom prilikom pozivamo sve čestite pravaše HSP-a BiH, obične članove i dužnosnike te stranke, da napuste redove te izdajničke pseudopravaške stranke. Također ih pozivamo da pristupe HČSP-u, stranci koju mnogi već sada prepoznaju kao tumačicu i braniteljicu interesa i prava svih Hrvata a pogotovu onih izvan domovine nam Hrvatske.

Zagreb - Hürth 03. ozujka 2011.
Josip Miljak, predsjednik HČSP-a
Ivan Lozo, međunarodni tajnik HČSP-a i koordinator za 11. izbornu jedinicu


Nema komentara

Anketa

Ustavi