RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hercegovac iz Stoca na čelu HRT-a

Napisano 30.07.2016. 12:06

Nadzorni odbor (NO) HRT-a dostavio je u srijedu Trgovačkom sudu u Zagrebu prijedlog da se Mario Raguž, predstavnik radnika u NO-u postavi za privremenog upravitelja HRT-a. Raguž bi po tom prijedlogu na čelo HRT-a trebao doći nakon što sadašnjem vršitelju dužnosti glavnog ravnatelja Siniši Kovačiću početkom rujna istekne šestomjesečni mandat na koji ga je Hrvatski sabor imenovao u ožujku.

 

Korijeni

Informacija je to koju su ovih dana prenijeli brojni mediji, no malo tko je objavio da je Mario Raguž Hercegovac, konkretno Stočanin. Otac mu je iz Bjelojevića kod Stoca, a majka rodom s Rotimlje – Puljić. U Stocu Marija Raguža poznaju kao vrijedna, bogobojaznog i obiteljskog čovjeka, koji ne zaboravlja svoje korijene. Naime, Raguž je bio dio projekta okupljanja Raguža, što je Strikoman ovjekovječio i fotografijom, a zahvaljujući njemu HRT je jednom izravno prenosio svetu misu iz crkve sv. Ilije u Stocu… Poznato je, no mnogi još u Hercegovini ne znaju da je Hercegovac scenarist serijala „Naši i Vaši“, koji upravo govori o životu i suživotu Hercegovaca u Zagrebu.

U kratkom telefonskom razgovoru Raguž nam je kazao da bi što se tiče HRT-a najradije „pričekao da se dogodi“, odnosno da njegovo imenovanje uistinu bude i potvrđeno, no obradovao se što se u njegovoj rodnoj Hercegovini pozitivno gleda na prijedlog da upravo on bude novi v.d. ravnatelja HRT-a. Kazao nam je da je u Stocu rođen, a da je u Zagrebu krenuo u osnovnu školu. Posebno se ponosi emisijom „Pozitivno“, koja upravo govori o smjeru u kojem ovaj Hercegovac ide, a kuda i kako će voditi HRT Dnevnom listu je obećao odgovoriti kada čim bude potvrđen za v.d. ravnatelja.

 

Autor gledanih emisija

Mario Raguž rođen je 1969. u Stocu, a po struci je magistar ekonomskih znanosti. Od travnja ove godine v.d. je rukovoditelja Produkcijskih odjela HRT-a, dugogodišnji je urednik i voditelj emisija na HTV-u gdje je od 2012. bio i urednik religijskog programa. Između ostaloga, bio je urednik HRT-ova projekta “Papa u Hrvatskoj 2011.”, v.d urednik Obrazovnog programa HTV-a i Programa religijske kulture HTV-a. Raguž je kao novinar objavio i više stotina izvješća i reportaža za televizijske emisije Informativnog programa, radio je u desku Informativnog programa te uređivao i vodio vijesti. Između ostaloga, autor je i gore spomenute humoristične TV serije “Naši i vaši”, koja je nakon nekoliko izvedbi na Hrvatskom radiju, prilagođena za televiziju i emitirana na HTV-u te je u vrijeme emitiranja bila najgledanija HTV-ova emisija.

DL


Nema komentara

Anketa

Ustavi