RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hrvatska: 2.000 mladih iz BiH dolazi na susret sa Papom

Napisano 04.06.2011. 12:12
Papa u Hrvatskoj

Mladi iz BiH pridružit će se tisućama mladih na Molitvenom bdijenju s Papom, a u nedjelju 5. lipnja sudjelovati će i na sv. Misi na Hipodromu

Oko 2.000 mladih zajedno sa svih šest biskupa iz Bosne i Hercegovine organizirano će sudjelovati u susretu sa papom Benediktom XVI. u Zagrebu, obavjestili su iz Katoličke tiskovne agencije BiH (KTA).

Mladi iz BiH su se za susret na Trgu bana Jelačića u Zagrebu pripremali u svojim župama i pridružit će se tisućama mladih na molitvenom bdijenju sa Papom. U nedjelju 5. lipnja će sudjelovati i na sv. misi na hipodromu. Kako navodi KTA uredi povjerenika za mlade pojedinih biskupija, koji su odgovorni za hodočašće mladih na Susret sa Papom, prijavilo se oko 2.000 mladih. Oko 1.250 mladih iz Mostarsko-duvanjske biskupije, Vrhbosanska nadbiskupija 550 te iz Banjolučke biskupije 200 mladih prisustvovat će pohodu Svetog Oca Hrvatskoj.

"Vjerujem da će mladi na ovom susretu doživjeti zajedništvo i biti ohrabreni i učvršćeni u vjeri, te da će postati spremniji angažiranije živjeti svoju vjeru kako u Crkvi tako i u našem društvu", rekao je vlč. Šimo Maršić, voditelj Ureda za mlade Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

I svi biskupi iz BiH sudjelovati će na susretima sa Papom. Također će biti zajedno sa svim članovima Hrvatske biskupske konferencije na susretu Svetog Oca sa predstavnicima civilnog društva, akademske zajednice, kulture, poduzetnika, diplomatskog zbora i sa poglavarima vjerskih zajednica u Hrvatskom narodnom kazalištu, na molitvenom bdijenju pape Benedikta XVI. sa mladima. U nedjelju će suslaviti sa papom Benediktom XVI. sv. misu u povodu Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji na hipodromu.


Nema komentara

Anketa

Ustavi