RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Istarski svećenik Miroslav Bulešić proglašen blaženim u Areni!

Napisano 29.09.2013. 10:05
Istarski svećenik Miroslav Bulešić proglašen blaženim u Areni!

Istarski svećenik i mučenik Miroslav Bulešić danas je proglašen blaženim na velikom euharistijskom slavlju beatifikacije sluge Božjega u pulskoj Areni. Beatifikaciju je predvodio Papin izaslanik prefekt Kongregacije za kauze svetih kardinal Angelo Amato a nakon nje se, Regional Express, zajedno sa svećenicima i biskupima susreo sa pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem, istarskim županom Valterom Flegom i biskupom porečko-pulske Biskupije, mons. dr. Draženom Kutlešom.

- Ovo je povijesni trenutak i poseban dan za 3000 godina staru Pulu, koja u svojoj prošlosti nije imala toliko značajnih trenutaka, zbog toga sam malo i emocionalno uzbuđen. Mislim da je ovo veliki dan za Pulu, za Istru i za Hrvatsku. Ono što u našem gradu volimo baštiniti, to je upravo ljudska vrijednost i nismo se dijelili ni u najtežim trenucima. U povijesti Pule ovaj dan će biti zapisan zlatnim slovima i svjedočiti ćemo činu da su ljudske vrijednosti univerzalne i da je dobro činiti dobro - kazao je gradonačelnik Miletić dok je župan Flego dodao: ''Ja želim da danas i ubuduće dijelimo misli i ideje blaženika Miroslava Bulešića koji je vjerovao u svoje ideale i koji je bio siguran da čini pravu stvar. To je put kako se svi mi moramo ponašati.’‘

Kardinal Angelo Amati zahvalio se na gostoprimstvu. Sretan je što se beatifikacija održala u Areni jer nema ljepšeg mjesta za ovakav sveti događaj.

- Blaženik Bulešić osim što je svjedok vjere i time daje poruku crkvi, on ima poruku i za cijelo društvo - obrana slobode i bratstvo među ljudima, a ta poruka je vrlo važna, jer nam rata više ne treba - rekao je Amato, te je zaključio:’’ Miroslav Bulešić je heroj i zbog toga što je svojim činom upozorio na poštovanje prema različitim mišljenjima.’‘

Gradonačelnik je na kraju Amatu predao Statut pulske općine, a nakon prijema prisutni su se vratili u Arenu gdje im se pridružio i Kardinal Bozanić.

VLM 


Nema komentara

Anketa

Ustavi