RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Izložba dječjih likovnih radova

Napisano 19.06.2013. 16:45
Radost

Izložba dječjih likovnih radova

Završna izložba dječjih likovnih radova nudi uvid u ovogodišnje rezultate likovnostvaralačkih aktivnosti. Donosi zanimljive i raznovrsne radove apstraktnog i realističnog izraza.

Crtama, bojama i oblicima reagirali su na poticaje za stvaranje, rješavali postavljene likovne probleme i pokazali individualne razlike u uporabi likovnog jezika nudeći nam na uvid bogatstvo svog dječjeg likovnog rječnika. Možemo pratiti kako se likovni rječnik učenika od 1. do 8. razreda proširivao i rastao.

Na likovnim su natječajima učenici OŠ Ive Andrića pod mentorstvom Lahorke Rožić, prof., osvojili zapažene nagrade na državnoj i međunarodnoj razini. Među njima imamo mladih likovnih talenata.

Bruno Pavlenić, 5.c, dobitnik je 2. nagrade za originalni likovni rad na državnom natjecanju Tradicija i suvremenost - između mita i stvarnosti.

Svečanost uručenja nagrade Bruni, diplome mentorici i školi bilo je na dan otvaranja izložbe u subotu 11. svibnja 2013. u Muzeju Mimara u Zagrebu.

Na izložbi dječjih likovnih radova izlagala su još četiri naša učenika: Ana Marija Devčić, Ika Novak Alić i Dorotea Ćubela, 6.a, te Dora Šević, 8.b.

Dominik Ćubela, 6.a, dobitnik je 3. nagrade na 31. izložbi likovnih radova učenika osnovnih škola Novog Zagreba.

Njegov rad kao i rad Domagoja Vrbanića, 6.a, prošli su selekciju na državnoj razini i radovi su im izabrani za Međunarodnu izložbu dječjeg likovnog stvaralaštva u Lidicama u Republici Češkoj - Tradicija i baština ljudi moje zemlje.

Lucija Borko, 8.c, izlagala je fotografiju na 3. međunarodnoj izložbi fotografija: „Radost/Joy" Osjećaj radosti u digitalnoj fotografiji učenica i učenika od 12 do 19 godina u Gradskom muzeju i galeriji Jastrebarsko. Rad joj je tiskan u katalogu i objavljen u online katalogu.

Laura Ivić i Tena Mašinović iz 6.b razreda i Lucija Borko iz 8.c razreda izlagale su fotografije na izložbi „Pogled kroz prozor" u Muzeju grada Zagreba u okviru projekta „Fotografija i mladi". Izložba je bila otvorena od 29. 11. 2012. do 9. 12. 2012.

Marta Margeta, 8.b, Lucija Borko i Laura Lehpaner, 8.c, te Mirta Mesić i Antonija Ježić, 8.d, izlagale su na izložbi učeničkih likovnih radova u splitskom Etnografskom muzeju tijekom listopada 2012.

Lucija Borko, 8.c, izlagala je fotografije na 5. izložbi digitalne fotografije pod nazivom "Odnos čovjeka i okoliša" u OŠ „Dr. Ivan Merz" u Zagrebu.

Strip Danijele Pavliško, 8.a, zapažen je na izložbi dječjih likovnih radova povodom Dana tolerancije 16. studenog u Kulturnom centru Trešnjevka u Zagrebu.

Dora Vidalina, 8.c, dobitnica je 1. nagrade za likovni rad u kategoriji učenika 7. i 8. razreda, a Filip Kuna, 6.a, dobitnik je 2. nagrade u kategoriji učenika 4., 5. i 6. razreda na međunarodnom natjecanju 4. Put k Suncu na temu 10. obljetnice beatifikacije bl. Ivana Merza. Osim nagrađene Lane i Filipa, crteže su izložili: Davor Dobrota, 5.c, Ana Marija Devčić, (2 rada), Marija Vasiljević, (2 rada), Paula Pende, Dorotea Ćubela, Fran Vidalina i Selma Dervišagić, 6.a, Tamara Marković, 6.c, Monika Tumpak i Veronika Morduš, 8.a, Mia Pavla Kovačić, Ruža Novak-Alić i Petra Bezbradica, 8.c, i Jana Hrvoić Dukić, 8.d.

„Priča o leptiru" Lucije Borko, 8.c, „Dva cvijeta" Laure Radonić, 6.b, i „Ružina latica" Laure Ivić, 6.b, autorske su slikovnice naših učenica koje su same napisale i ilustrirale priču na 16 stranica (mentorice: Julijana Jurković, Lahorka Rožić i Dana Vuković). Rezultat je to državnog natječaja „Moja prva knjiga" u organizaciji Centra za neohumanističke studije. Izložba slikovnica uz prigodni program i podjelu zahvalnica učenicama, mentoricama i školama održat će se 26. rujna 2013. u karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom.

Petra Majetić, 6.c, je po ocjeni stručnog žirija u sastavu eminentnih stručnjaka: akademika Tonka Maroevića, likovnog kritičara, Frane Parača, skladatelja, i Dimitrija Popovića, akademskog slikara, predsjednika žirija osvojila 2. nagradu na natječaju Hrvatske glazbene mladeži «Radost slikanja uz glazbu» za najuspješnije likovno ostvarenje inspirirano slušanjem glazbe u konkurenciji učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske. Svečano su dodijeljene nagrade učenicima i njihovim mentoricama na tiskovnoj konferenciji 14. 5. 2013 u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog što su prenijele razne televizijske kuće, novine i portali. Rad joj je bio izložen tijekom Tjedna glazbe za djecu i mladež a mogao se razgledati sve do 24. svibnja 2013. u predvorju Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, tiskan je u katalogu i programskoj knjižici za mjesec svibanj. Osim nagrađene Petre, likovna ostvarenja inspirirana slušanjem glazbe Giuseppea Verdija, izlagali su Lucija Zorica, 5.c, Lorena Studen, 6.b, Lorena Krtinić i Lucija Tokić, 6.a, te Luka Krvavica i Karlo Vrbanić, 8.d. U suradnji s voditeljicom projekta Hrvatske glazbene mladeži, Ljiljanom Lermann Skomina, originalni radovi naših učenika preneseni su iz KD Vatroslava Lisinskog na izložbu u školu.

Marija Gregić, 6.a, osvojila je 4. mjesto (u starosnoj skupini od 5. do 8. razreda) na međunarodnom natječaju Iserlohn - Zagreb, 2013. za likovni rad na temu "Zaštita prirode i okoliša" u Iserlohnu (Njemačka). Rad joj je bio izložen u Gradskoj galeriji Iserlohn. Ekološka tema zaštite prirode i okoliša povezala je hrvatsku djecu diljem svijeta.

Fotografija orošene djeteline Laure Lasan, 5.c, u konkurenciji od 3000 pristiglih fotografija na državni natječaj „Eko fotka", ušla je prema odluci stručnog žirija u odabir 40 najboljih radova za izložbu u OŠ Ferdinandovac u Ferdinandovcu.

Danijeli Pavliško, 8.c, nadarenoj učenici naše škole organizirali smo samostalnu izložbu crteža i slika. Rođena je 23. 2. 1999. u Zagrebu. Bavi se crtanjem od vrtićke dobi. Crta s lakoćom i vrlo je maštovita u izrazu. Zbog njezina posebna interesa i smisla za likovnost HRT je snimao Danijelu i prilog emitirao na drugom programu u emisiji Puni krug.

Luka Motušić i Jura Vorberger, 6.c, nagrađeni su na izložbi „Vjetar i val" koja se povodom Svjetskog dana vjetra organizira na zagrebačkom Jarunu ispred kluba „Tri strijele".

Mirta Mesić, 8.d, i Patricija Gubić, 8.b, izlažu likovne radove u Donjem Muću na izložbi „Tradicijska pokrivala za glavu" u okviru projekta „Hrvatska kulturna baština" koji se već 18. puta u kontinuitetu organizira na nivou Republike Hrvatske. Radovi su im zbog kvalitetne i originalne izvedbe tiskani u prigodnom zborniku.

Ovom smo izložbom dali priliku mladima da pokažu svoje likovne potencijale. U crtežima, slikama, skulpturama i grafikama vidimo iskren i autentičan dječji likovni govor. Likovnim su radovima oplemenili prostor škole i pokazali raznolikost pristupa kreativnom izražavanju.


Nema komentara

Anketa

Ustavi