RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Javni poziv Državnom Odvjetništvu RH da ispita osnove sumnje na počinjenje kaznenih djela od strane Stjepana Mesića

Napisano 11.07.2011. 16:15

U medijima dana 11. srpnja 2011. godine, pojavila se vijest da je uhićeni general Mladen Kruljac, javno zatražio zaštitu bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, ističući da će u protivnom progovoriti o o svemu što je radio na nalog bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.


Iz ovakvog teksta nedvojbeno proizlazi da je bivši predsjednik RH Stjepan Mesić bio aktivno uključen u počinjenja odnosno u poticana počinjenja kaznenih djela budući da nitko ne bi prijetio objavljivanjem stvari koje su rađene po zakonu.

Kako time postoji osnova sumnje da je bivši predsjednik RH Stjepan Mesić sudionik kazenih djela, javno se poziva Državno Odvjetništvo Republike Hrvatske, kao tijelo kojemu je zakonom dana u nadležnost djelatnost progona počinitelja kazenih djela i koje je dužno postupati u svakom slučaju kada dobije obavijesti o počinjenju kaznenih djela bez obzira na način saznanja, da poduzme sve radnje usmjerene otkrivanju kaznenih djela o postojanju kojih je general Kruljac iznio svoja saznanja.

Istodobno, pozivamo Državno Odvjetništvo RH, ukoliko ne poduzne zakonom propisane mjere iz svoje nadležnosti radi istraživanja kaznenih djela i progona počinitelja istih, da javnosti, u suprotnom, pruži obavijesti ukoliko smatra, te na temelju kojih smatra, da nema osnova sumnje da je bivši predsjednik Stejapan Mesić umješan u počinjenja kaznenih djela u vezi kojih je dao prve naznake i general Mladen Kruljac.

 

Javnost ima pravo znati!


Nema komentara

Anketa

Ustavi