RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Josipović: Hrvatska je faktor stabilnosti u regiji

Napisano 01.02.2014. 20:56
Josipović: Hrvatska je faktor stabilnosti u regiji

Hrvatska više nije tema sigurnosnih konferencija i svi, uključujući i globalne sile doživljavaju je kao faktor stabilnosti u regiji, izjavio je u subotu u Muenchenu hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Josipović u glavnom gradu Bavarske sudjeluje na tradicionalnoj konferenciji o sigurnosti koja je tijekom vikenda okupila brojne svjetske čelnike te stručnjake za međunarodne odnose i sigurnost.

"Ugodan je osjećaj ne biti tema ovakvih sastanaka koji se bave sigurnosnim temama, kriznim stanjima i opasnostima. Hrvatska je za razliku od prethodnih godina percipirana kao zemlja koja je stabilna, doprinosi miru i stabilnosti u svijetu", rekao je novinarima hrvatski predsjednik.

"Na Hrvatsku svi, uključujući i svjetske sile gledaju u kontekstu regije i to kao faktor koji može pridonijeti da u našoj regiji i Europi definitivno zavlada mir, suradnja i zajednička budućnost", dodao je Josipović.

On je ranije u subotu kao predstavnik Europe sudjelovao u raspravi o sigurnosti u Europi, Aziji i Americi i istaknuo da su nada u bolju budućnost i jasan plan kako ju postići ključni za sprječavanje i rješavanje sukoba.

Istaknuvši da je za Hrvatsku taj plan bilo približavanje i članstvo u EU-u, Josipović je potvrdio spremnost Zagreba da susjednim zemljama pomogne na njihovom putu u EU i NATO.

Šef hrvatske države se tijekom dana sastao sa švicarskim predsjednikom Didierom Burkhalterom, a predviđeni su i sastanci s europskom povjerenicom za vanjske poslove Catherine Ashton, turskim ministrom vanjskih poslova Ahmetom Davutogluom i ministrom vanjskih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi