RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Josipović poručuje: Naša dijaspora poveznica Hrvatske s ostatkom svijeta

Napisano 02.09.2010. 07:16

Poznati slikar Charles Bilich je za predsjednika Josipovića je rekao da bi mogao biti dobar most između raznih ideologija bez obzira na činjenicu što je hrvatska dijaspora, za razliku od hrvatskog predsjednika, tradicionalno konzervativnija i desnije orijentirana.

Za razliku od stranke u kojoj je nekad sjedio, predsjednik Josipović dijasporu gleda potpuno drugim očima. Sastao se s predstavnicima hrvatskih iseljenika iz Australije, poručivši da dijaspora za nas nije ni stranačko ni političko pitanje, nego poveznica s ostatkom svijeta.

«Pitanje dijaspore nije za nas ni stranačko ni političko pitanje. Odnosi s dijasporom vrlo su važan čimbenik za Hrvatsku. Naši iseljenici prava su poveznica Hrvatske i svijeta. Pritom treba naglasiti da suradnja Hrvatske s dijasporom može zemlju samo unaprijediti», istaknuo je Josipović koji pozvao naše poduzetnike iz Australije da ulažu u Domovinu.

Most između raznih ideologija

Smatra da Hrvatska za njih mora biti mjesto gdje se mogu vratiti i investirati. Australski Hrvati podsjetili su da je Australija prva zemlja u svijetu koja izlazi iz globalne gospodarske krize i da njihova iskustva u poslovanju i moguća ulaganja mogu doprinijeti oporavku Hrvatske.

Poznati slikar Charles Bilich je za predsjednika Josipovića je rekao da bi mogao biti dobar most između raznih ideologija bez obzira na činjenicu što je hrvatska dijaspora, za razliku od hrvatskog predsjednika, tradicionalno konzervativnija i desnije orijentirana. Inače, u Austriji živi gotovo 120 tisuća ljudi hrvatskog podrijetla.


Nema komentara

Anketa

Ustavi