RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Josipović: Uskoro zajednička platforma hrvatske politike prema BiH

Napisano 11.01.2011. 14:50
Josipović u Mostaru

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović najavio je danas da će uskoro zajedno s Vladom izaći u javnost sa zajedničkom platformom hrvatske politike prema BiH. Vlada i ja izaći ćemo sa zajedničkom platformom politike prema BiH, kao i prema nekim drugim pitanjima, jer smo prema Ustavu sukreatori vanjske politike, izjavio je Josipović novinarima nakon današnje sjednice Gospodarskog savjeta na Pantovčaku.

"BiH je prijateljska država s kojom smo najviše povezani i čiju suverenost podržavamo, a Hrvatska nema nikakvih ambicija miješati se u unutarnje poslove BiH, već je zanimaju dobra suradnja i jednakopravnost hrvatskog naroda", istaknuo je Josipović odgovarajući na pitanje o problemima Hrvata u procesu formiranja vlasti u BiH nakon prošlogodišnjih izbora.

Josipović je naglasio kako mu je iznimno drago što je svaki političar s kojim je razgovarao, bez obzira radi li se o Bošnjacima, Srbima ili Hrvatima, prepoznao situaciju "u kojoj hrvatski narod u BiH nema uvijek iste mogućnosti u postupku donošenja odluka".

"Očekujem da će se i u postupku konstituiranja vlasti i poslije kada na red dođu reforme napraviti određene korekcije oko kojih će se sva tri naroda usuglasiti i koji će BiH afirmirati kao zemlju nacionalne ravnopravnosti i efikasnu zemlju", rekao je Josipović dodavši kako je temeljna postavka hrvatske politike prema BiH podržavanje njezina puta u EU i NATO.

Fena


Nema komentara

Anketa

Ustavi