RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

KARAMARKO: Hrvatske stranke trebaju raditi zajedno

Napisano 01.02.2014. 21:05
KARAMARKO: Hrvatske stranke trebaju raditi zajedno

On je naglasio kako nije dobro da postoje razmirice oko krucijalnih stvari i pitanja koja su od životne važnosti za građane Bosne i Hercegovine, a prvenstveno Hrvate kao narod koji unatoč činjenici da je konstitutivan ne ostvaruje prava koja mu ta konstitutivnost osigurava. Karamarko izlaz iz situacije vidi u zajedničkom djelovanju svih hrvatskih stranki kroz institucije HNS-a.

„Upućujem poziv i upozoravam na važnost zajedničkog izlaska na izbore jer se samo na taj način hrvatski korpus može izboriti za svoju ravnopravnost. Bitno je da Hrvati u Bosni i Hercegovini konačno postanu ravnopravni , jer se ne radi o nekoj manjini, nego konstitutivnom narodu", poručio je Karamarko.

Uz dva HDZ-a Karamarko je naglasio važnost jedinstva i postalih hrvatskih stranki na ovom prostoru.

"Bez obzira na sve razlike koje postoje, potrebno je shvatiti težinu momenta i odgovornost momenta. Oni koji to ne shvate i oni koji se ne uklope u sinergijski učinak koji je potreban da bih Hrvati konačno postali ravnopravni, ti će imati povijesnu odgovornost pred hrvatskim narodom", naglasio je Karamarko, prije održavanja zajedničke sjednice predsjednoštva HDZ-a RH i HDZ-a BiH u Međugorju.

Čović se složio s tim stavom, kazavši kako se nada da će HNS BiH već u ponedjeljak donijeti takvu odluku.

"Naša je želja da stranačko stavimo ispod interesa hrvatskog naroda i interesa HNS-a BiH. Sve stranke koje uvažavaju principe HNS-a BiH trebale bi na izborima nastupiti zajedno. Time bi pokazali da želimo apsolutnu jednakopravnost s drugim narodima u BiH", kazao je Čović.

Govoreći o izborima za Europski parlament i hrvatskim predsjedničkim izborima, Karamarko je najavio široku narodnjačku koaliciju te pobjedu te koalicije. Karamarko u BiH boravi do nedjelje popodne, a u jutarnjim satima će prisustvovati svetoj misi u Međugorju, te će se pomoliti na Brdu ukazanja. Poznato je da predsjednik HDZ-a RH redovito posjećuje Međugorije u kojem kako je više puta ponovio pronalazi mir i snagu za dalje.

Dnevno


Nema komentara

Anketa

Ustavi