RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kosor i izaslanstvo HDZ-a 1990 o ustavnim promjenama u BiH

Napisano 21.04.2010. 11:17
Kosor i Ljubić

ZAGREB - Predsjednica HDZ-a i hrvatska premijerka Jadranka Kosor primila je danas izaslanstvo HDZ-a 1990., s predsjednikom te stranke Božom Ljubićem na čelu, a novinarima je nakon sastanka kazala kako je bilo govora o ustavnim promjenama u BiH, o gospodarskoj suradnji, izgradnji koridora 5C i potpori Hrvatske susjednoj državi na putu u NATO.

"Razgovarali smo o gospodarskoj suradnji, ali i o potpori koju smo dali mađarski premijer i ja pišući predsjedniku Europske komisije Joseu Manuelu Barrosu o potpori izgradnji koridora 5C", kazala je Kosor.

Izvijestila je da je bilo govora i o novom zakonu o prebivalištu te da je dobila punu potporu vladinoj borbi protiv korupcije.

"To je bilo jako dobro čuti", rekla je Kosor.
 
Naglasila je da se u razgovoru s predsjednikom SAD-a Barackom Obamom zauzela da BiH što prije dobije Akcijski plan (MAP) za NATO te da i pred europskim kolegama neprestano zagovara BiH i druge susjede na putu u euroatlantske integracije.
 
Predsjednik HDZ-a 1990. Božo Ljubić je kazao kako su se dogovorili da će zajedno djelovati kako bi Hrvati u Ustavu BiH mogli osigurati ravnopravnost s druga dva naroda, jer je to, ističe, preduvjet stabilnosti BiH.
 
Iako je iz HDZ-a 1990. bilo najavljeno da će se na sastanku razgovarati i o Josipovićevu govoru u parlamentu BiH, o tome se nije razgovaralo, a Ljubić je objasnio da je riječ o "pogrešnoj najavi".
 
Novinari su pitali premijerku Kosor je li se sastala s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem, budući da je dio medija najavio Mesićevo posredovanje između premijerke i predsjednika Ive Josipovića.
 
"Jesam, sastala sam se. Došao je k meni na kavu, ali nije posredovao ni u čemu, kao što javljaju neki mediji", kazala je Kosor, dodavši da s Mesićem uvijek može razgovarati o bilo čemu.

Fena


Nema komentara

Anketa

Ustavi