RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mozartova Misa u c-molu izvedena za pamćenje

Napisano 16.08.2013. 16:56
Mozartova Misa u c-molu izvedena za pamćenje

Zadarski komorni orkestar s brojnim pojačanjima, ponajviše iz Zagrebačke filharmonije, pažljivo je pratio Repušićeve ruke koje znaju prenijeti i snagu i radost glazbe, a poslovično profesionalan i savršen bio je Slovenski komorni zbor

Maestro Ivan Repušić, zadarska dika, okupio je svjetski sastav za veličanstveni zaključak zadarskog ljetnog festivala. Zadarski komorni orkestar s brojnim pojačanjima, ponajviše iz Zagrebačke filharmonije, pažljivo je pratio Repušićeve ruke koje znaju prenijeti i snagu i radost glazbe, a poslovično profesionalan i savršen bio je Slovenski komorni zbor, ansambl kao stvoren za izvedbu velike Mise u c-molu čijim se majstorskim kontrapunktima Mozart klanja geniju G. F. Händela.

Naposlijetku, u Zadar je stigao i četverolist sjajnih hrvatskih solista s njemačkih opernih pozornica. Manje uposlen, ali time ništa manje pouzdan muški dio kvarteta činili su tenor Ivan Turšić i bas Tomislav Lučić, dok su se u vokalnim bravurama ravnopravno natjecale, ali i prelijepo u duetima nadopunjavale mezzosopranistica Diana Haller te sopranistica Evelin Novak koja nam je svojim anđeoskim glasom, sabranošću i mirnoćom u nadnaravno lijepom stavku Kyrie eleison otključala vrata monumentalne Mozartove glazbene katedrale. Još dva Mozartova bisa, Regina coeli i Ave verum, bili su u prepunoj katedrali sv. Stošije ukras večeri koja će se dugo pamtiti i s kojom se Zadar još jednom proslavio kao grad velike glazbene tradicije i još uvijek žive kulture.

VLM 


Nema komentara

Anketa

Ustavi