RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Na proslavi u Čavoglavama preko 100.000 ljudi, Dario Kordić usred koncerta držao govor

Napisano 06.08.2014. 10:39
Kordić je zahvalio Thompsonu koji ga je sve godine podržavao

Nema važnijeg dana za Čavoglave od 5. kolovoza, Dana pobjede i dana domovinske zahvalnosti. Zahvaljujući Marku Perkoviću Thompsonu, malo selo podno Svilaje postalo je centar pučke, narodne veselice koja završava spektakularnim vatrometom i koncertom domaćina i njegovih kumova Miroslava Škore i Mate Bulića, a ove godine i Opće opasnosti. Sve je začinjeno bajkerskim defileom od Drniša do Čavoglava, ugostiteljskom ponudom na štandovima, domoljubnim suvenirima i neviđenom gužvom. Nevjerojatno je kako na tako mali prostor stane toliko ljudi koji su se počeli skupljati već od ranog prijepodneva. Koncert je počeo u 21.30 kad je na pozornicu izašao Marko Perković Thompson i u trans bacio 100.000 ljudi.

Bakljada i hrvatske zastave prate izvedbu. Između pjesama publika pjeva “Zovi, samo zovi”. Thompson, oduševljen zajedništvom, zahvaljuje svima koji su tu. U VIP šatoru glavna je zvijezda general Ljubo Ćesić Rojs. – Pozdravimo bivšeg hrvatskog uznika koji je ovdje s nama i koji je dao veliku žrtvu za sve nas – rekao je s pozornice Thompson najavljujući  obraćanje Daria Kordića.

“Čavoglave su putokaz kojim bi trebala ići Hrvatska”

- Ovo je veličanstveni skup. Čavoglave su putokaz kojim bi trebala ići Hrvatska. Ovdje su Hrvati iz Hrvatske, ali i iz Bosne i Hercegovine te inozemstva. Mi imamo jednu domovinu u dvije države. Hrvatski se političari trebaju odreći idola, a posvetiti se Bogu. To je način na koji će naša domovina izaći na pravi put – rekao je Kordić uz pljesak i odobravanje publike, koja ga je prekidala pjesmom. Okupljene je pozvao na zajedničku molitvu i poveo “Očenaš”. Nakon njegova obraćanja, Thompson je nastavio koncert.

Već u 16 sati proslava je bila u punom jeku, treštala je glazba ispod središnjeg šatora, pjevalo se na veliko još dok se središnja pozornica uređivala za večernji koncert, a mažoretkinje prošetale mjestom.

- Došli smo iz Dubrovnika, svake godine smo tu zbog druženja sa suborcima – otkriva nam dobro raspoložena skupina. Ima dosta i mladih ljudi. Oni su došli, kažu, zbog Thompsonova koncerta.

Automobili i motorkotači osječkih, zagrebačkih, pulskih, splitskih, vukovarskih, dubrovačkih tablica zakrčili su sve prilazne ceste mjestu. Branitelji, njihovi prijatelji, motoristi došli su iz najudaljenijih hrvatskih krajeva, a neki čak i iz inozemstva. Od poznatih lica tu je Dario Kordić, počasni gost ovogodišnjeg slavlja čiji je dolazak, nakon jutrošnje mise u Kljacima, dočekan s oduševljenjem.

Pravu euforiju izazvao je Marko Perković kada je u 16.30 sjeo na motor i zajedno sa sinom poveo motoriste prema Drnišu. Fešta u Čavoglavama službeno počinje kada defile stigne u Čavoglave.

Tko je očekivao “ustašluk”, razočarao se. Nema nedopuštenih simbola. Policija je do kasno poslije podne prijavila samo jednu osobu zbog isticanja majice s nedopuštenim simbolom i jednoga koji je prodavao suvenire sa simbolikom koja izaziva nesnošljivost.

Nakon kraćeg zadržavanja u svojoj obiteljskoj kući Thompson je u pratnji biskupa Ante Ivasa i Željke Markić izašao iz kuće, priključio se narodu i otišao do igrališta gdje se održava smotra folklora KUD-ova iz cijele Hrvatske.

vecernji.hr


Nema komentara

Anketa

Ustavi