RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ne znam tko kupuje i odlučuje u kojem će se autu tko voziti

Napisano 16.02.2014. 22:14
Ne znam tko kupuje i odlučuje u kojem će se autu tko voziti

Na pitanje novinara je li sada trenutak da država kupuje velik broj novih vozila za Vladu i Sabor, premijer Zoran Milanović je pri obilasku poplavljenog područja Sisačko-moslavačke županije samo kratko rekao:

- Ja ne znam tko kupuje i odlučuje u kojem će se autu tko voziti.

Hoćete da dođem kočijom u ministarstvo. Tako je glasio odgovor ministra obrazovanja Željka Jovanovića na pitanje novinara je li mu neugodno što će uskoro dobiti novi Audi A6 3.0 TDI quattro. Ništa bolji odgovor ministar nije dao niti na pitanje zbog čega mu treba automobil s pogonom na sva četiri kotača i automatskim mjenjačem kada isti takav automobil samo bez takve opreme stoji minimalno 150 tisuća kuna manje.

- Ne znam kakav ću dobiti automobil. Nisam ga ja birao. Svi automobili izabrani su putem javnog natječaja te je odabrana najjeftinija ponuda i svi odabrani automobili niži su za klasu od starih - rekao je Jovanović te dodao kako neće više odgovarati na takva pitanja prije nego novi automobil ne vidi.

Inače, osim potpuno legitimnih pitanja novinara ministra je zasmetalo i što ih je dobio na tiskovnoj konferenciji na kojoj su tema bili novi školski udžbenici i njihov cijene.

Vlada: Samo na nabavi vozila MUP-a je postignuta ušteda od 2,1 milijun eura

Vlada se danas obratila priopćenjem u kojoj poručuju da je riječ o staroj javnoj nabavi automobila od 14.03.2013. godine za koju je počela sukcesivna isporuka koja će se realizirati u sljedećih nekoliko mjeseci.

U priopćenju Vlade stoji da su u ovom postupku ostvarene i uštede u odnosu na prethodnu javnu nabavu koju je također proveo Državni ured za središnju javnu nabavu (2010. godine). Napominju da je primjerice za 690 vozila nabavljenih za potrebe MUP-a postignuta ušteda od 2,1 milijun eura, a radi se o vozilima koja će biti isporučena s dodatnom vrijednosti koja obuhvaća komunikacijsku opremu, dodatna jamstva na tu opremu, ali i gdje je ponuđeno vozilo poboljšanih karakteristika i dimenzija (novi modeli).

- Posebice je važno istaknuti da su u odnosu na vozila koja se nabavljaju u bitnom umanjeni zahtjevi korisnika te se tako za ministre umjesto vozila najviše klase nabavljaju vozila gornje srednje klase, a za zamjenike ministara umjesto vozila gornje srednje klase, nabavljaju se vozila srednje klase, stoji u priopćenju Vlade.

VLM 


Nema komentara

Anketa

Ustavi