RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Oružane snage raspisale natječaj za 250 novih vojnika

Napisano 04.08.2013. 17:39
Oružane snage raspisale natječaj za 250 novih vojnika

Ministarstvo obrane BiH raspisalo je javni oglas za prijem 250 vojnika u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH. Oglas je raspisan za prijem strijelaca, izviđača, bolničara, snajperista, operatora, deminera, vozača i kuhara.

Traži se 80 vojnika iz bošnjačkog, 23 iz hrvatskog, te 144 vojnika iz srpskog naroda, kao i trojica iz reda ostalih. Kako piše Dnevni avaz, do kraja ove godine predviđeno je otpuštanje više od 950 vojnika, s obzirom na to da zakonska starosna granica za vojnika iznosi 35 godina.

Pomoćnica ministra obrane BiH Marina Pendeš potvrdila je za 'Avaz' da je oglas raspisan radi podmlađivanja vojnog kadra. Ona je istaknula da Ministarstvo obrane BiH već nekoliko godina uzastopno prima mlade ljude u vojnu službu.

'Što se tiče kadrova, educiranja, te osposobljenosti vojnika, stanje u Oružanim snagama je veoma dobro, ali smo bili opterećeni određenim brojem problema u vezi s uništavanjem viška naoružanja i streljiva, zatim s uknjižbom vojne imovine koja je perspektivna za Oružane snage BiH'', istaknula je Pendeš.

Ona je kazala da Oružane snage nemaju problema sa sudjelovanjem u mirovnim misijama, s obzirom na opredijeljenost naše države za NATO. 'Na dobrom smo putu da do kraja godine izvršimo sve obaveze i zadaće koje su nam postavljene kako bi se aktivirao Akcijski plan za članstvo (MAP) u NATO'', kazala je Pendeš za 'Avaz'.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi