RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Otišao miljenik navijača: Trener Josip Kuže preminuo u 61. godini

Napisano 17.06.2013. 09:44
Otišao miljenik navijača: Trener Josip Kuže preminuo u 61. godini

Proslavljeni nogometni trener Josip Kuže preminuo je u nedjelju, u 61. godini života.

Nekadašnji igrač i trener Dinama u veljači je otkrio kako boluje od leukemije nakon čega je proveo nekoliko mjeseci na liječenju u bolnici Merkur. Iako je nedavno sugerirao kako mu se zdravstveno stanje popravlja, bitku s teškom bolešću, nažalost, nije dobio.

Svladao ga virus

Kako doznajemo, preminuo je oko 16 sati u bolnici od virusa od kojeg se njegov organizam nije mogao obraniti nakon kemoterapija.

Josip Kuže rodio se 13. studenog 1952. godine u Vranju. Za Dinamo je igrao deset godina, od 1971. do 1981., nastupio je u 384 utakmice te zabio 14 pogodaka.

Kao trener vodio je Croatiju iz Sydneyja, Slavonski Brod, mladu Dinamovu momčad, banjalučki Borac, Rot-Weiss Erfurt, Mainz, Gambu Osaka, Zagreb, Chemnitz, Inter iz Zaprešića, Dinamo, Rijeku, Varteks... Od 2007. do 2008. bio je izbornik Ruande, 2008. preuzima JEF United, a od 2009.-2011. bio je izbornik albanske reprezentacije.

Donio Dinamu naslov nakon 'lige za bedaka'

Dinamo je vodio u sezoni 1989./1990. te 2005./2006. kada je s njim osvojio hrvatski naslov u sezoni kad su se plavi vratili iz 'lige za bedaka'.

Kuže je bio miljenik Dinamovih navijača i jedan od sudionika 13. svibnja 1990. godine i nikad odigrane utakmice sa Crvenom zvezdom u Maksimiru. Tada je, zajedno s talentiranom generacijom igrača, ušao u legendu.

>> Dinamo o Kužeu: Uvijek ćeš ostati upisan u našu povijest

Dok je ležao u bolnici Merkur, Bad Blue Boysi na ulaz su postavili transparent "Josip Kuže - predaje nema jer jedan si od nas."

- Bez obzira na negativne osjećaje bolesti, ovo su prekrasni osjećaji podrške. Ovo je nevjerojatno, prekrasno, nešto što se pamti čitav život - izjavio je prije par mjeseci Kuže.

Vecernji.hr 


Nema komentara

Anketa

Ustavi