RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Otkaz za policajca koji je skinuo dvojezičnu ploču

Napisano 14.12.2013. 10:30
Otkaz za policajca koji je skinuo dvojezičnu ploču

Igor Gilja (25), policajac koji je za vrijeme službe u noći sa 6. na 7. listopada skinuo dvojezičnu ploču sa zgrade Centra za socijalnu skrb u Vukovaru prije dva mjeseca dobit će otkaz.

Tako je odlučio Disciplinski sud Ministarstva unutarnjih poslova, piše Večernji list.

Uz Gilju, kažnjeno je još pet policajaca PP Ilok koji su ga gledali i ništa nisu poduzeli. Njima će se uskratiti 10 posto mjesečne plaće. Inače, u zadnja dva mjeseca, koliko su bili suspendirani, dobivali su 60 posto osnovne plaće.

No, Gilja ipak ima još nekoliko mogućnosti prije nego potraži novi posao. Prije svega, ima mogućnost žalbe na ovu odluku.

''Ne možemo davati nikakve informacije o ovome slučaju jer je riječ o prvostupanjskoj presudi koju je donio odjel prvostupanjskog disciplinskog sudovanja u Osijeku. Sve strane uključene u slučaj imaju pravo žalbe na donesenu odluku. Kad odluka bude konačna, obavijestit ćemo javnost'', rekla je za Večernji list Maja Barbarić, policijska službenica za odnose s javnošću PU vukovarsko-srijemske.

Podsjetimo, Igor Gilja iz Nuštra je tek nedavno dobio posao policajca nakon što je završio šestomjesečnu obuku. On je sin poginulog branitelja.  Njegov otac Franjo Gilja poginuo je u kolovozu 1991. godine kao hrvatski policajac.

Tog je dana bio na strelištu kraj Vinkovaca. Imali su vježbu. Raketirao ih je avion JNA. Franjo je na mjestu poginuo, a još pet policajaca je ranjeno.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi