RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Papa Franjo proglašava kardinala Stepinca svetim!

Napisano 11.02.2014. 09:25
Papa Franjo proglašava kardinala Stepinca svetim!

Hrvatski katolički radio objavio je sinoc da je prefekt Kongregacije za kauze svetih kardinal Angelo Amato objavio na svetoj misi u Rimu u crkvi sv. Jeronima kako je s papom Franjom razgovarao o tome da je dobio nalaze liječničke komisije koja je potvrdila čudesna ozdravljenja po zagovoru kardinala Alojzija Stepinca, te da će papa Franjo proglasiti blaženog kardinala Stepinca svetim!

HKR javlja kako se ne zna još točan datum Stepinčeve kanonizacije, ali da će ga papa Franjo objaviti uskoro. Ovoga trenutka u tijeku je misa u Zagrebačkoj katedrali koju predvodi kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, koji će objaviti i službenu vijest o završetku procesa kanonizacije kardinalu Stepincu.

Amato je predvodio svečanu misu u crkvi sv. Jeronima u Rimu, koja je bila prepuna Hrvata, na Stepinčevo. O odluci liječničke komisije Amato je obavijestio papu Franju, koji je izrazio veliko zadovoljstvo tom činjenicom.

Papa Franjo je rekao kako je u Argentini slušao o hrvatskom mučeniku. Sada kardinalska komisija treba potvrditi nadnaravnost u ozdravljenju. Nakon toga treba to isto učiniti Kongregacija za kauzu svetaca i predložiti papi Franji njegovo uzdizanje na oltar svetaca. Amato je kazao kako je Stepinac primjerom svim kršćanima, svetac.

ABC portal 


Nema komentara

Anketa

Ustavi