RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Slunjanima Bišćani za neviđene agresije pružili spas i utočište

Napisano 09.08.2011. 11:24

SLUNJ / BIHAĆ - Proslavu Dana grada Slunja uveličalo izaslanstvo općine Bihać

Slunjanima Bišćani za neviđene agresije pružili spas i utočište

Između Bihaća i Slunja postoji stoljetna povezanost zbog zemljopisnoga položaja i blizine ova dva grada

U povodu dana grada Slunja, izaslanstvo Općine Bihać u kojem su bili Franjo Jurić, supredsjedatelj Općinskoga vijeća Bihać, Damir Bajrić i Nijaz Glumac, savjetnici općinskoga načelnika, sudjelovalo je svečanom obilježavanju ovoga događaja.
Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća pred središnjim spomen-obilježjem poginulim braniteljima u slunjskome gradskom parku i misom zadušnicom koju je predvodio dr. Mile Bogović, biskup gospićko-senjski, odana je počast svim poginulim braniteljima Slunja. Nakon toga, u dvorani Pučkoga učilišta u Slunju održana je svečana akademija u povodu Dana grada na kojoj su zaslužnim pojedincima i kolektivima dodijeljena javna priznanja za 2011. godinu.

Gradonačelnik Slunja Ivan Bogović upriličio je i svečani prijam za sve goste iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Republike Italije u restoranu Feniks. Zahvalivši za srdačan prijam u ime općine Bihać te čestitajući svim Slunjanima Dan grada, supredsjedatelj OV-a Bihać Franjo Jurić je naglasio kako između Bihaća i Slunja postoji stoljetna povezanost zbog zemljopisnoga položaja i blizine ova dva grada, ali i činjenice da je ta suradnja posebno učvršćena 1991. godine kad su Hrvati Slunja protjerani sa svojih ognjišta u neviđenoj agresiji spas i utočište našli kod svojih susjeda u Bihaću i tadašnjem bihaćkom okrugu, čime su spašeni mnogi životi Hrvata Slunja i njegove okolice.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi