RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Tadić: Dok Hrvatska slavi, Srbija tuguje

Napisano 04.08.2011. 05:13

Srbijanski predsjednik je istaknuo da je potrebno da se sudbina nestalih Srba otkrije kao i da se riješe problemi koje ima većina obitelji pri povratku u Hrvatsku. Ujedno je poručio da Srbija 4. kolovoza tuguje.

''Građani Srbije i Srbija 4. kolovoza tuguju i odaju počast svim nevino stradalim u zločinima koji se ne smiju ponoviti'', rekao je predsjednik Srbije Boris Tadić povodom obilježavanja 16. godišnjice vojno-redarstvene operacije Oluja i proslave Dana pobjede u Hrvatskoj.

U priopćenju je Tadić naveo kako je potrebno da se sudbina nestalih Srba otkrije kao i da se riješe problemi koje ima većina obitelji pri povratku u Hrvatsku.

''Ti problemi su vraćanje stanarskih prava, obnova imovine, neisplaćene mirovine, konvalidacija radnog staža, kao i problemi u procesu stambenog zbrinjavanja, nemogućnost otkupa dobivenih stanova i problemi vezani za dobivanje državljanstva i za ekonomsku održivost povratka'', navodi se u priopćenju.

Tadić je najavio da će u četvrtak, 4. kolovoza, prisustvovati parastosu žrtvama akcije Oluja koji će se održati u Crkvi Svetog Marka u Beogradu.


Nema komentara

Anketa

Ustavi