RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Vukovaru formirane dvije kolone sjećanja - Gotovina, Markač i Čermak sa Stožerom

Napisano 18.11.2013. 10:35
U Vukovaru formirane dvije kolone sjećanja - Gotovina, Markač i Čermak sa Stožerom

Iako su najavljivali kako će na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara biti samo jedna kolona sjećanja, sat vremena prije početka službenog protokola, postalo je jasno da će kolona biti podijeljena.

Naime, prema protokolu kojeg su osmislili branitelji predvođeni Stožerom za obranu hrvatskog Vukovara, u 9 sati počelo je formiranje kolone duž Županijske ulice u Vukovaru, koju će činiti braniteljske postrojbe iz Domovinskog rata i drugi građani.

Službeni protokol u Općoj bolnici počinje u 10 sati, a iz Stožera su nam potvrdili kako će njihova kolona u 10,05 krenuti put memorijalnog groblja neovisno o službenom protokolu.

Podsjetimo, svih dosadašnjih godina jedinstvena kolona sjećanja u spomen na vukovarske žrtve kretala je u 10,30 iz vukovarske bolnice, no ovogodišnje podjele dovele su i do neželjene situacije u kojoj tako u prvi plan izbijaju nesuglasice i problemi, a ne žrtva Vukovara.

Službeni protokol u kojem će biti kompletna hrvatska Vlada, predsjednik države, predsjednik Sabora, saborski zastupnici, veleposlanici europskih i svjetskih zemalja i ostali uzvanici ostat će sami i tako će i krenuti prema memorijalnom groblju.

Podjelom kolone na dva dijela, Stožer tako ostvaruje svoju najavu o tome da će se vidjeti što je vukovarska, a što nevukovarska Hrvatska.

U Vukovar su došli i generali Ante Gotovina, Mladen Markač i Ivan Čermak, i sva trojica čekaju u koloni koju je organizirao Stožer, tako da neće biti dijelom službenog protokola.

U krugu bolnice gdje će uskoro početi službeni protokol stigli su ratni zapovjednici obrane Vukovara, Mile Dedaković - Jastreb i Branko Borković - Mladi Jastreb.

Ovakvku situaciju predsjednik republike Ivo Josipovićnije želio posebno komentirati. Samo je kratko izjavio da je najvažnije "da su svi danas ovdje, i da se prisjetimo onih koji su dali najveću žrtvu za slobodu. Stvar je svakoga na koji način će to obilježiti."

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi