RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Višnja Starešina: "Bez HercegBosne i HVO-a Hrvatska bi vojno pala..."

Napisano 22.02.2011. 20:39

Jedna od rijetkih objektivnih novinarki u Hrvatskoj Višnja Starešina, sinoć je   Dnevniku 3 kazala ono što se u RH javnosti do sada nije smjelo čuti. Naime godinama se iz Mesićevih medija širila propaganda o zlu zvanom HRHB o tome kako je RH naoružavala i branila to područje.

 Po prvi put cijela hipoteza je u RH eteru izmjenjena. Starešina je kazala ono o čemu Poskok odavno piše. Da je pala HRHB šta bi ostalo od BIH?  Da je Pala HercegBosna što bi ostalo od Zadra, Splita Dubrovnika? Ako je RH dijaspora naoružavala Hrvatsku, kako je onda Hrvatska naoružala Hrvate Bosne i Hercegovine kada je službeni podatak da 70% hrvatske dijaspore čine Hrvati iz BIH?

Isto tako Starešina je naglasila još jedan zanimliv podatak. Najocrnjenije područje u BIH Hercegovina, područje je na kojem nema niti jedne masovne grobnice iz prošlog rata. Broj žrtava koje su nastale u logorima Dretelj Heliodrom  i Gabela, minoran je u odnosu  na broj žrtava u muslimanskim i srpskim logorima, a ipak šestorki HercegBosne sudi se 6 godina uz astronomske kazne. Primjerice kroz bošnjačke logore prošlo je 14.446 Hrvata od toga ih je 60 ubijeno obrednim klanjima.

Kad Haag završi svoju misiju, rezultat svega će biti da je za sve bošnjačke zločine u BIH osuđen tek Rasim Delić. I to posthumno. Za života je dobio samo ukor. Kućni pritvor.

Uz redovne krivce Srbe, na Hrvatima iz BIH Haag, pored rasističkog diskurska pojedinih sudaca (koji Hrvate eksplicite nazivaju "pokvarenom kopiladi"), vrši političku odmazdu za sve ono što nisu uspjeli osuditi u Hrvatskoj. Praktički se iživljavanjem na haaškoj šestorci Haag posthumno iživljava nad Tuđmanom i njegovom politikom.

 poskok.info


Nema komentara

Anketa

Ustavi