RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

'Vlada o odlasku mladih iz Hrvatske govori kao o nečemu što je 'moderno', 'napredno', 'europski' i 'cool''

Napisano 21.06.2013. 12:44
\'Vlada o odlasku mladih iz Hrvatske govori kao o nečemu što je \'moderno\', \'napredno\', \'europski\' i \'cool\'\'

Problem pojavljivanja ove inicijative u Zagrebu nije u samoj inicijativi, već u Vladi RH koja je tu inicijativu dovela na glavni trg glavnog grada Hrvatske. Time Vlada RH mladima šalje beznadnu poruku da posla za njih u Hrvatskoj nema, te ih moli da napuste Hrvatsku.

Nakon što je u srijedu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića otvoreno predstavljenje inicijative Europske unije pod nazivom 'Mladi u pokretu' koju je podržala i Vlada RH, priopćenjem javnosti oglasilili su se iz Mladeži Hrvatske čiste stranke prava koji naglašavaju da je Vlada tim činom praktično proglasila poraz nad nezaposlenošću mladih u Lijepoj našoj.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

'Dana 19. lipnja 2013. u Zagrebu na Trgu bana Jelačića je otvoreno dvodnevno predstavljanje inicijative Europske unije pod nazivom 'Mladi u pokretu'. Glavni cilj inicijative jest informiranje mladih o što lakšem zapošljavanju i obrazovanju u zemljama Europske unije. Na otvorenju, javnu podršku inicijativi u ime Vlade RH dali su ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

Podrška Vlade RH ovoj inicijativi puno je više od same podrške. Ona šalje jasnu i nedvosmislenu poruku, a to je da Vlada RH problem nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj vidi u emigriranju. Time je Vlada RH de facto proglasila poraz nad nezaposlenošću mladih u Hrvatskoj. Ovo naše reagiranje nije obično 'euroskeptično' kritiziranje svega što ima veze s EU, a o tome jasno govori i činjenica da u službenoj brošuri spomenute inicijative jasno piše kako će inicijativa 'pomoći da 5.000 mladih ljudi pronađe posao u nekoj drugoj državi EU-a tijekom 2013. godine'.

Problem pojavljivanja ove inicijative u Zagrebu nije u samoj inicijativi, već u Vladi RH koja je tu inicijativu dovela na glavni trg glavnog grada Hrvatske. Time Vlada RH mladima šalje beznadnu poruku da posla za njih u Hrvatskoj nema, te ih moli da napuste Hrvatsku. Naravno, tu poruku ne šalje tim riječima, već se o odlasku mladih iz Hrvatske govori kao o nečemu što je 'moderno', 'napredno', 'europski' i 'cool'. No, očito je da se Vlada RH jasno opredijelila da će radije zapošljavati nesposobne stranačke kadrove za daleko preplaćene plaće, nego zaposliti mlade.

Mladež HČSP-a smatra da je odlazak svakog mladog čovjeka iz Hrvatske poraz države, a ne nešto što treba smatrati pobjedom i ponosom, a kamoli to i poticati. Poručujemo mladima u Hrvatskoj da ne padaju na priče o 'blagodatima' Europske unije, te da se ne odlučuju na trajni odlazak iz Domovine. Svaki trajni odlazak iz Domovine osobno je priznanje o porazu nacije nad ovovremenskim poteškoćama. Hrvatski je narod u svojoj povijesti pobijedio i puno veće probleme od današnje financijske krize i nezaposlenosti, pa će tako jednog dana pobijediti i ovaj problem.

Ako u to ne vjerujemo, onda smo već izgubili., stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Mladeži HČSP-a  Frano Čirko.

Dnevno.hr 


Nema komentara

Anketa

Ustavi