RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HGSS uskoro dobiva svoje prostorije

Napisano 12.04.2012. 15:45

Hercegovačka gorska služba spašavanja uskoro dobiva svoje prostorije. Iako još uvijek nisu dobili službeno rješenje od Gradske uprave kako bi prostorije u Dubrovačkoj ulici, koje im je ustupio Centar Civilne zaštite Mostar, postale njihove, ipak u istim djeluju već neko vrijeme.

Zbog određenog protokola koji je potrebno proći, članovi HGSS-a uskoro očekuju završetak procesa dobi­vanja rješenja kojim bi dobili adekvatan prostor za svoju udrugu.

Premda su u skloništu od elementarne nepogode, vrlo im je bitno da dobiju rješenje što je moguće prije jer bez njega ne mogu priključiti struju, vodu i, u njihovom slučaju, prijeko potrebni pristup internetu.

- U dogovoru s gradskim vlastima i Centrom Civilne zaštite koji nam je ustupio te prostorije mi svoj rad tu obavIjamo već dva mjeseca. Nadamo se kako ćemo ubrzo dobiti rješenje jer je potrebno određeno razdoblje kako bi se riješila sva potrebna papirologija, kazao je za Dnevni list Ivan Skaramuca, zamjenik pročelnika Hercegovačke gorske službe spašavanja.

Tako bi članovi HGSS-a uskoro svoj svakodnevni rad trebali nastaviti obavljati upravo na ovoj lokaciji gdje se već neko vrijeme i nalaze.

- Mislim da nećemo imati nikakvih problema što se tiče samog rješenja. Ovo će po svemu sudeći biti naše prostorije jer ne postoji prepreka za to, samo se treba dobiti službena dozvola, kazao je Skaramuca.

Tako bi članovi, ove službe, koja je u posljednje vrijeme zaista mnogo doprinijela gradu, uskoro trebali postati prava udruga sa svojim samostalnim prostorom.

- Mi zaista imamo mnogo planova i projekata. Imamo izvrsnu suradnju s vatrogascima, Domom zdravlja u Mostaru, policijom i Centrom za Civilnu zaštitu i s Interventnom službom spašavanja koju bismo izdvojili kao udrugu s kojom imamo posebnu suradnju. Sa svima njima međusobno surađujemo i pomažemo jedni drugima, kazao je Skaramuca.

Osim izvanredne suradnje koju ostvaruju sa službama u Bosni i Hercegovini, također izvrstan rad ostvaruju i s Hrvatskom gorskom službom spašavanja.

- Cilj nam je da svi članovi budu kvalitetno obučeni, tako da u bilo kojoj situaciji možemo na vrijeme i ispravno reagirati. Upravo zbog toga polazimo na mnogo tečajeva, posebno u Republiku Hrvatsku s čijom gorskom službom spašavanja imamo dosta tečajeva, kazao je Skaramuca.

Tako je ova udruga svojim radom u proteklom razdoblju pokazala da zaista zaslužuje imati svoje prostorije i nastaviti svoj humanitaran rad i dalje.

- Mi smo uvijek spremni pomoći kada to zatreba. Upravo zbog toga želimo i poboljšati svoj rad kako bismo ga učinili još boljim, rekao je Skaramuca.

hb.org


Nema komentara

Anketa

Ustavi