RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Još jedan medicinski objekt na BB

Napisano 06.10.2011. 07:04

Mostar Prigodnom svečanošću danas je obilježen početak izgradnje nove zgrade Službe za psihofiziološke i govorne poteškoće Doma zdravlja Mostar.
Tom prigodom u izjavi za medije ravnatelj Doma zdravlja Mostar Davor Pehar kazao je da je izgradnja nove zgrade Službe za psihofiziološke i govorne poteškoće od iznimne važnosti budući da djelatnici te službe rade u montažnom objektu koji je sagrađen prije 40-tak godina i više ne zadovoljava potrebe pacijenata.
Govoreći o radu Službe za psihofiziološke i govorne poteškoće Pehar je istaknuo kako je ona jedinstvena u BiH budući da je u njoj rad organiziran na multidisciplinarnom principu, odnosno pacijenti na jednom mjestu mogu dobiti pomoć psihologa, pedagoga, logopeda, medicinskih sestara i radno-okupacijskih terapeuta.
"U izgradnji nove zgrade naišli smo na veliku podršku Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegovačko-neretvanske županije, koji je za te namjene izdvojio 300 000 konvertibilnih maraka", kazao je Pehar.
Izgradnja se sastoji od dva dijela. Prvi dio trebao bi biti gotov do kraja studenog ove godine i njegova je vrijednost oko 350 000 maraka. Drugi bi dio projekta trebao biti gotov sljedeće godine, a ukupna je vrijednost projekta oko 750 000 maraka.
"Izgradnja zgrade Službe za psihofiziološke i govorne poteškoće Doma zdravlja jako je važna za grad Mostar. Njezinim preseljenjem u nove prostorije djeci s poteškoćama u razvoju bit će olakšano liječenje, a radnici ove Službe imat će bolje uvijete za rad", kazao je u izjavi za novinare gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.
Buduća zgrada se nalazi u krugu bolnice na Bijelom brijegu.

mostar.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi