RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Lana Džidić, Iva Klepić i Ivona Ćavar vratile se kući s tri zlatne medalje

Napisano 16.09.2011. 02:12

MOSTAR – Nakon niza osvojenih priznanja Mostarke Lana Džidić, Iva Klepić i Ivona Ćavar, koje su  članice Sveučilišnog karate kluba “Neretva”, predstavljajući reprezentaciju Bosne i Hercegovine briljantnim nastupima su osvojile i međunarodni turnir Croatia Cup u karateu. Zlato su izborile sjajnim borbama među 1000 natjecatelja iz 13 zemalja uz nastupe velikog broja reprezentacija i sjajnih sportaša iz Slovačke, Mađarske, Italije, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.


Vrhunski rezultati


Lana Džidić zlatom se okitila u  konkurenciji seniorki do 55 kilograma vrhunskom borbom u finalnom natjecanju gdje je uvjerljivo nadvladala Tuzlanku Maju Kolanović.
Kroz  borbe juniorki do 18 godina u kategoriji do 53 kg, nakon četiri pobjede u finalu se proslavila Iva Klepić nadvladavši reprezentativku Srbije s uvjerljivih 4:0.
Da bi slavlje briljantnih Mostarki bilo veće, zlato je izborila i Ivona Ćavar u borbama kadetkinja do 16 godina u kategoriji iznad 54 kg te nakon pet pobjeda u finalnoj borbi svladala reprezentativku Slovačke s 3.0.
Izvrstan nastup osvojio je i Toni Biokšić osvojivši srebro u konkurenciji seniora do 84 kg. gdje je nakon uvjerljivih pobjeda u kvalifikacijskim borbama u finalu izgubio na izjašnjavanje sudaca od reprezentativca Hrvatske Miloša nakon neodlučene borbe od 5:5 i neriješenog produžetka od 1:1. Srebrom se okitio i kadet Veselko Brkić koji je nakon pet pobjeda u finalu pokleknuo protiv mađarskog reprezentativca izgubivši 2:1.
Vrhunske potencijale pokazali su i najmlađi mostarski karatisti, pa je u dječjim borbama Goran Marić osvojio srebro, a Marin Brkić i Matea Noah Medić broncu.

Prepoznatljivi u borilačkim vještinama


Natjecanje je bilo izuzetno jako s velikim brojem natjecatelja i reprezentativnih selekcija jer je ovo bila jedna od posljednjih provjera pred Svjetsko prvenstvo.
Idući nastup i vjerojatno posljednja provjera pred Svjetsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore u Maleziji bit će nastup na Balkanskom prvenstvu koje će se održati na Cipru gdje se očekuju vrhunski mostarski karatisti koji vidno postaju prepoznatljivi
u svijetu sportskih borilačkih vještina.


Nema komentara

Anketa

Ustavi