RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

MOSTAR AIRPORT Dižu se iz pepela, a strahuju za budućnost

Napisano 20.09.2011. 18:07
Mostarska zračna luka ove godine vraća se uspješnom poslovanju. Ipak, sudeći po upozorenju njenog vodstva vrlo brzo bi se mogla susresti s novim poteškoćama.


Mostarska Zračna luka ostvaruje rekordne rezultate u poslovanju. Značajno povećanje broja putnika, otvaranje novih zračnih linija s europskim gradovima i intenziviranje suradnje s BH Airlinesom obećava kako će iduće godine kroz ovu zračnu luku proći oko 100.000 putnika.

No, licenciranje jedine hercegovačke zračne luke gradske vlasti Mostara ne mogu financijski osigurati. Potrebne su investicije od nekoliko desetaka milijuna maraka zbog kojih direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić upozorava gradske vlasti na nužnost pronalaska strateškog partnera.

"Mi iduće godine očekujemo veliko povećanje prometa, ali Grad Mostar se mora odrediti prema Zračnoj luci Mostar. Bez ulaganja, bez strateškog partnera i važnih odluka mostarska Zračna luka neće dalje napredovati, a pokazali smo kako imamo potencijal. Ono što Mostar može ponuditi tržištu je zračna luka i sama činjenica kako u samo jednom danu imamo više od 500 putnika govori kako se razvijamo i napredujemo" rekao je Raspudić za Večernji list.

Za dvije godine Zračna luka Mostar mora proći proceduru licenciranja međunarodnih povjerenstavaa. Ako ne bude zadovoljavala postavljenje uvjete, prijeti joj opasnost zatvaranja.

"Hrvatska je brzo promijenila svoje zakone kako bi mogli osigurati normalne uvjete za rad svojih zračnih luka i mi moramo učiniti nešto slično kako bismo mogli raditi i u budućnosti. Mi možemo doći do brojke od 100.000 putnika, ali kada dođe međunarodno povjerenstvo i kada budemo morali presvući pistu, širiti platformu, kupiti nove strojeve, Grad to neće moći i Zračna luka će biti zatvorena. Pozivam sve da se na vrijeme reagira i upozori na ovaj problem" istaknuo je Raspudić.

Sudeći po iskazanim namjerama i djelima prekidanja investicijskih ulaganja u Hercegovinu malo je vjerojatno kako će si sadšanje federalne vlasti "dopustiti" jedno kapitalno ulaganje u Hercegovini, ma kako malo i potrebno ono bilo.

20.9.2011.
Poslovni portal


Nema komentara

Anketa

Ustavi