RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mostar okuplja predstavnike dvadesetak zemalja iz regije i Europe

Napisano 27.03.2011. 17:50

MOSTAR - Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2011.,
kao jedna od najznačajnijih manifestacija ove vrste u regiji, iznova će obogatiti gospodarsku scenu BiH i zemalja sudionica te dati poticaj za sklapanje novih poslovnih aranžmana i partnerstava, kazano je na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u zgradi Veleposlanstva Republike Italije.

Energetika u središtu pozornosti

Međunarodni sajam gospodarstva po 14. put održat će se u Mostaru na prostoru Slobodne zone Hercegovina, u razdoblju od 5. do 9. travnja, a okupit će predstavnike dvadesetak zemalja iz regije i Europe, a zemlja partner ovoj sajamskoj manifestaciji je Republika Italija.
Veleposlanik Republike Italije u BiH Raimondo de Cardona istaknuo je velike gospodarske mogućnosti BiH te najavio da će njegova zemlja po prvi put u takvom kapacitetu sudjelovati u promoviranju biznisa kada su u pitanju bilateralni odnosi.
Najavio je, također, nastup brojnih talijanskih gospodarskih subjekata, poduzetnika i investitora na mostarskoj sajamskoj manifestaciji, uključujući i predstavnike Instituta za vanjsku trgovinu Italije.
Talijanski veleposlanik kazao je da je u središtu pozornosti energetska grana gospodarstva, ali da će na sajmu biti prisutni i predstavnici iz oblasti infrastrukture i industrije sa širokim proizvodnim asortimanom.

Podsajamske manifestacije


Direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak ocijenila je da će ova 14. manifestacija potvrditi raniji rejting te da će ojačati veze tvrtki-izlagača, kao i da će biti prilika za novo umrežavanje i proširivanje suradnje talijanskih i poduzetnika iz drugih zemalja s partnerima iz BiH.
Najavila je kako će u sklopu sajma biti organizirana konferencija o temi “Potencijali i mogućnosti BiH u korištenju neobnovljivih izvora energije” te da će Mostar 7. travnja biti domaćin energetskog foruma koji će se organizirati u suradnji s Veleposlanstvom Italije u BiH i Agencijom za promociju stranih ulaganja u BiH (FIPA). Bošnjak je podsjetila da ove godine Mostarski sajam prate i dvije podsajamske manifestacije - Sajam turizma i Sajam knjige i grafičke industrije.
Kako je rečeno, osim poslovnog dijela koji uključuje niz bilateralnih susreta, stručnih skupova, prezentacija i gastronomskih natjecanja, sajam će obilovati i brojnim kulturnim i zabavnim sadržajima.


Nema komentara

Anketa

Ustavi