RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Posjedovanje poštanskog sandučića zakonska obveza

Napisano 25.07.2012. 12:09

HP Mostar pokrenuo akciju ‘Imate li poštanski sandučić?’

Posjedovanje poštanskog sandučića zakonska obveza

HP Mostar je jedina pošta koja nema broja, a adresa je Tvrtka Miloša bb.

Hrvatska pošta Mostar nedavno je pokrenula kampanju „Imate li poštanski sandučić?”, u sklopu koje je podijelila čak 140.000 letaka, kako bi podignula razinu svijesti kod korisnika svojih usluga i olakšala posao poštarima, ali i život svojim korisnicima. Iz HP Mostar navode kako je posjedovanje poštanskog sandučića za pismovne pošiljke zakonska obveza te poziva sve korisnike usluga HP Mostar da ga nabave.

Olakšati posao

- Upravo je to bio cilj ove kampanje. Ljudi moraju shvatiti da radimo ovo upravo zbog njih. Poštanski sandučić možemo usporediti s telefonskim aparatom. Telekomunikacije vam daju broj ali aparat morate sami kupiti. Isto to vrijedi i za poštu. Poštar mora negdje ostaviti pošiljku. Svima nam je zajednički interes sigurnost, diskrecija i blagovremena isporuka, a sve to možemo ostvariti ako imate poštanski sandučić, kazao nam je Josip Vulić, načelnik Odjela za marketing i odnose s javnošću HP Mostar. U članku 4. Zakona o poštama stoji da je vlasnik stambene zgrade, etažni vlasnik ili vlasnik kuće dužan na pogodnome mjestu u objektu ili dvorištu kod ulaza, postaviti i održavati poštanski sandučić. Ako do sada niste nabavili poštanski sandučić možete kupiti u zgradi HP Mostar ovisno o vrsti, po cijeni od 15 do 30 KM. Naravno sandučiće možete i sami izraditi ili kupiti u nekom drugom objektu željezariji, trgovačkim centrima i sl.

Numeracija adresa

U najgoroj su poziciji pismonoše koje raznose pošiljke u ruralnim naseljima gdje većina kuća nema ni poštanskog broja, a kamoli sandučića. - Zamislite kako je tim ljudima obavljati posao. Ali naši poštari su navikli i na te stvari jer čak 70 posto stanovništva u ruralnim naseljima nema sandučića. Kad se radi o ozbiljnim pošiljkama poštari su prinuđeni ići od vrata do vrata u stambenim zgradama kako bi pošiljku dostavili u ruke primatelju, dodaju u HP-u. Zanimljivo je da je HP Mostar možda i jedina pošta na svijetu koja nema broja, a adresa je Tvrtka Miloša bb. Za numeraciju je odgovorna lokalna uprava pa iz HP-a pozivaju mjerodavne da je konačno došlo vrijeme za numeraciju adresa.

| VL |


Nema komentara

Anketa

Ustavi