RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Radovi na ulicama teku po planu, Mostar dobiva još jednu aveniju

Napisano 07.08.2012. 10:14

Unatoč velikim vrućinama nastavljaju se radovi na gradskim ulicama, trgovima, šetalištima...

Radovi na ulicama teku po planu, Mostar dobiva još jednu aveniju

U isto vrijeme, na više mjesta u gradu, privode se kraju radovi na rekonstrukciji ulica, nogostupa i šetališta, što će doprinijeti ljepšem izgledu grada na Neretvi

- Radovi na rekonstrukciji ulica odvijaju se po zacrtanom planu i zasad je sve u redu. U Dubrovačkoj ulici radimo na presvlačenju postojećih traka asfaltom, a uz to ćemo dobiti i dva nova kolnička traka. Istodobno radi se i obnova vodovodne mreže i starih instalacija. Ako ne bude nekih nenadanih problema radovi na obnovi svih ulica u Mostaru završit će se u predviđenom roku od 80 dana, kazao nam je Branko Gašpar, voditelj projekta Službe za građenje infrastrukturnih objekata iz Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara. Tako će Dubrovačka ulica sa četiri kolnička traka, biti nova avenija u Mostaru.

Navučen asfalt

Što se rekonstrukcije ostalih gradskih ulica tiče - u ulici Kraljice Katarine (od Rondoa do Prve osnovne škole) vrši se kompletna rekonstrukcija.
U dijelu Zagrebačke ulice navučen je novi asfalt, a ostalo je još urediti nogostupe. Obnova i popločavanje mostarskog šetališta također ulazi u završnu fazu. Popločavanje se vrši istim kamenom od kojeg je obložen Španjolski trg i nogostup ispred Vijećnice, tako da će Mostarci dobiti jednu od najljepših šetnica u zemlji. Također, privode se kraju radovi na uređenju nogostupa u Ulici kneza Domagoja i dr. Safeta Mujića.

Rušenje baraka

Na dijelu ceste-produžetka od vrha Avenije prema novome mostu, jučer se počelo s rušenjem montažnih objekata i baraka kako bi se teren pripremio za planiranu izgradnju mosta Avenija-Sutina. Na širem gradskom području uskoro bi trebao biti završen dio puta u Blagaju prema Buni, zatim planirana je izgradnja dijela puta u Podveležju, rekonstrukcija dijela puta u Drežnici, Bijelome polju, presvlačenje kolovozne trake od Čekrka prema Aluminiju do raskrižja prema mostu Franje Blaževića... Vrijednost svih radova je oko desetak milijuna maraka, a radove izvodi nekoliko mostarskih građevinskih tvrtki.

| VL |


Nema komentara

Anketa

Ustavi