RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čilić: Susret protiv Srbije će obilježiti karijere svih nas

Napisano 06.04.2010. 15:43
Marin Čilić

Najbolji hrvatski teniser, rođeni Međugorac, Marin Čilić, trenutno 9. igrač na ATP listi, a donedavno 7. igrač svijeta, izjavio je kako je svjestan svojih mogućnosti te da očekuje i daljni napredak u svijetu tenisa.

\\\"Ne mogu reći da sam očekivao ovakav ogroman pomak, to bi bilo previše za nekoga ko je u razvoju i u toj dobi. Ali, ne mogu reći da se nisam nadao i da nisam radio na način da iz sebe izvučem maksimum. Pomogla mi je činjenica da sam prošao sve kategorije turnira, od satelita, futuresa pa sve do Grand slamova. Postupno sam napredovao i uvijek si postavljao realne ciljeve tako da me to najviše vuklo naprijed. I sada, stvari su ostale iste. Svjestan sam onoga kroz što sam prošao i to mi daje čvrst oslonac da ovaj uspjeh ne shvatim olako. Na ovome ne treba stati, nego stalno napredovati i davati svoj maksimum\\\", kazao je Marin o svome putu u vrh svjetskog tenisa.

Marin je trenutno i prvi hrvatski reket i u reprezentativnom dresu, nakon pobjede nad Ekvatorom, u četvrtfinalu ga sa kolegama očekuje dvoboj sa Srbijom.

O tome meču koji će se igrati u Splitu, Čilić kaže:

\\\"Hrvatska je ove godine ispunila primarni cilj, ostanak u svjetskoj grupi. Pobjeda protiv Ekvadora i naša igra daje nam za pravo nadati se pobjedi i u meču protiv Srbije. Sretan sam što je u reprezentaciju ušao i Ivan Dodig koji je ostvario i pobjedu u susretu protiv Ekvadora. Susret protiv Srbije će zasigurno obilježiti karijere svih nas koji ćemo nastupati. Susret koji za nikoga neće biti jednostavan, a opet veoma ga puno priželjkujem jer će mi biti nemjerljiva čast predstavljati svoju zemlju i što ću biti u poziciji gdje će cijela nacija stajati iza mojih leđa. Nadam se kako ćemo svojim igrama i pobjedom usrećiti cijelu naciju\\\".

fena


Nema komentara

Anketa

Ustavi