RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čilić u finalu Umaga!

Napisano 31.07.2011. 02:13
Marin Čilić ušao je u finale Croatia Opena u Umagu uvjerljivom pobjedom protiv Talijana Fabija Fogninija 6:2, 6:2
Čilić je postao prvi Hrvat koji je stigao do finala u Umagu nakon 1990. godine, kada je u finalu prvog izdanja Goran Prpić savladao Gorana Ivaniševića, prenosi Hina.

NADAO se Fabio Fognini da u Umagu može dohvatiti svoje prvo ATP finale u karijeri. No, na terenu nije tako izgledao, za razliku od Marina Čilića koji nakon Hamburga drži svoj tenis na razini. Uostalom, ušao je u ATP finale nakon pet mjeseci (Marseille), a sutra će hvatati prvi naslov nakon godinu i pol dana.

"Još lani sam se posljednji put ovako dobro i samopouzdano osjećao. Konačno igram dobro i znam što hoću", priznat će Čilić koji u Umagu može postati i prvi hrvatski pobjednik nakon Prpića 1990. godine.

Čilić je samo naizgled imao lagan posao u posljednja dva meča. Još kad se zbroje parovi, gdje se sa Zovkom također bori za naslov i duga čekanja zbog kiše...

"Možda mečevi izgledaju lagano, posebno ovaj današnji, ali bilo je tu dosta igre. Posebno u drugom setu, imao sam problema s drugim servisom na koji sam se dosta oslanjao, oscilirao sam... No, igrao sam pametno i ofenzivno kada je to bilo najpotrebnije. Kontrolirao sam meč, igrao agresivno s preciznošću. Ušao sam u meč znajući što želim, i makar nije sve išlo jednostavno - propustio sam tri break lopte i tri druga servisa, kao i gem na 4:1, zadovoljan sam na kraju dana. Moja je najveća pobjeda što sam ostvario ono što sam zacrtao."

I direktor turnira Vanja Božičković odahnuo je. Čilićeva fotografija za vijenac pobjednika Umaga već je u printu.

"Ovdje sigurno imam jači vjetar u leđa, drugačije je igrati pred svojom publikom, posebno u Davis Cupu. moj pristup je bolji i pokazujem većui odgovornost. Uvijek dajem maksimum bez obzira ide li me ili ne"

Fogniniju se osvetio za poraz u Monte Carlu u travnjju 2009. Talijan ga je tada razbio 6:2, 6:0...

"Ma, bio sam isprovociran. Znate da uvijek dođe veliki broj njihovih navijača, kao što znate da baš i nisu najdražesniji...", nasmijao se Čilić.

Fogniniju do smijeha nije bilo, kao ni do priče.

"Igrao sam loše, Marin je bio bolji od mene. I to je to."

Toliku je raznovrsnost, otprilike, pokazao i na terenu...

 

index.hr


Nema komentara

Anketa

Ustavi