RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

CNN: Čilić među šest nadolazećih sportskih zvijezda!

Napisano 16.01.2010. 11:07

Čilić u Međugorju

Ugledna američka televizijska kuća CNN napravila je popis šestero nadolazećih sportskih zvijezda koje bi mogle obilježiti 2010. Među njima je i hrvatski tenisač Marin Čilić.

Razni su teniski portali već uoči ove godine smjestili Čilića među igrače koji bi mogli napraviti snažan napredak u sljedećih 12 mjeseci, ali odnosilo se to isključivo na tenis.

Na ovako uglednoj listi, na kojoj se nalaze predstavnici svih sportova, i to oba spola, 21-godišnji se Međugorac, međutim, još nije našao.

“Divovski tenisač Marin Čilić visok je gotovo dva metra, a ove će godine hvatati visine i na Grand Slam turnirima. Hrvat je šokirao drugog nositelja Andyja Murrayja u 4. kolu prošlogodišnjeg US Opena, da bi izgubio u sljedećem kolu od kasnijeg osvajača turnira, Argentinca Juana Martina del Potra. Čilić i Del Potro dijele slične osobine, a s tri naslova u karijeri (CNN mu još nije uračunao ovogodišnji naslov u Chennaiju, op. a.) i zasad najboljim 13. mjestom na svijetu, ima pedigre za napad na najbolje”, stoji u CNN-ovom objašnjenju.

“Mnogi predviđaju smjenu straže na svjetskom vrhu. Roger Federer je blizu kraja karijere, a Rafael Nadal se bori s ozljedama. Čilić je spreman uskočiti”, zaključio je žiri sastavljen od novinara američke kuće.

Uz hrvatskog tenisača, među odabranim sportašima su i golferica Michelle Wie (20), vozač Formule 1 Sebastian Vettel (22), nogometaš Milana Dominic Adiyah (20), košarkaš Oklahoma Thundera Kevin Durant (21), te pomalo iznenađujuće, najbolja skijašica današnjice, 25-godišnja Lindsey Vonn. I CNN priznaje da se već radi o zvijezdi svoga sporta, ali joj prognozira pravu eksploziju na predstojećim Olimpijskim igrama u Vancouveru.


Nema komentara

Anketa

Ustavi