RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Grude: U Sovićima održano međunarodno natjecanje u jahanju

Napisano 21.06.2016. 21:49

U nedjelju 19. lipnja u Sovićima je, u organizaciji Konjičkog kluba Stina Grude, održano „Drugo kolo KUP-a BiH u daljinskom jahanju“ i „Balkanski KUP prijateljstva 2016.”, piše portal Grude-online.info.

Utrka je bila na 80 kilometara, a uz „glavnu“ utrku bile su kvalifikacije na 20, 40 i 60 kilometara. Na natjecanju su sudjelovali najbolji klubovi iz BiH, Crne Gore i Srbije, i to Banja Luka, Srbac, Mostar, Sarajevo, Rakovica, Podgorica, Niš, Beograd, Visoko i domaćini KK Stina iz Gruda.

Kadija kojeg je jahala Marija Pejić (KK Stina Grude) bio je apsolutni prvak pobjedivši na obje utakmice. Na državnom KUP-u drugoplasirani je bio Dino Falan (Basquil Sarajevo), a treće mjesto pripalo je Melani Pejić s konjem Hiba (KK Stina Grude). Na međunarodnom natjecanju, prvo mjesto uvjerljivo je osvojila Marija Pejić, drugo mjesto pripalo je Melani Pejić, a treće mjesto pripalo je Ivi Bošnjak. Nagrada „Best condition“ dodjeljen je Kadiji (KK Stina) i Kamalu (KK Basquil Sarajevo).

Na natjecateljskoj utakmici koja je održana na 80 kilometara, startalo je osam parova, a postignuti su sljedeći rezultati: 1. Marija Pejić, grlo Kadija (KK Stina Grude); 2. Dino Falan, grlo Kamal (Basquil Sarajevo); 3. Melani Pejić, grlo Hiba (KK Stina Grude); 4. Iva Bošnjak, grlo Saabich (KK Stina Grude), 5. Mihrad Peljto, grlo Gazal (KK Visoko); 6. Rijad Konjhodžić, grlo Foshan (KK Visoko); 7. Žarko Pavković, grlo Liliput (KK Stina Grude), 8. Emina Kazazović, grlo Saga (Basquil Sarajevo).

U ekipnom plasmanu prvo mjesto pripalo je domaćoj ekipi „Stina“, dok je drugo mjesto zauzela ekipa „Visoko“.

Kvalifikacijsku utakmicu na 20 kilometara uspješno su završili: Jovana Javorac na grlu Eliza (KK Čokorska polja), Nikola Ćurić na grlu Hurem (KK Planinski konj), Ahmed Čosović na grlu Al Hambra (KK Visoko), Gospava Kosović na grlu Hana (KK Montenegro), Saša Lakić na grlu Azar (KK Montenegro). Kvalifikacijsku utakmicu na 40 kilometara uspješno su završili: Emina Mršo na grlu Dorina (KK Planinski konj), Blaž Skoko na grlu Bigi (KK Mostar), Marijan Skoko na grlu Indo (KK Mostar). Kvalifikacijsku utakmicu na 60 kilometara uspješno je završio: Faris Begović na grlu Pasha (KK Visoko) .

Nagrada „Best condition“ odlukom žirija sudaca koji su bili iz BiH, Crne Gore i Srbije, za „Balkanski KUP prijateljstva 2016. pripala je grlu Kadija iz KK Stina, a za „Drugo kolo KUP-a BiH u daljinskom jahanju 2016.“ pripalo je grlu Kamal iz KK Basquil Sarajevo.

Nagrade pobjednicima dodijelili su: Željko Čuljak, predsjednik SKOBiH, Dušanka Samardžić predsjednica sudijskog kolegija, Jasmin Kazazović, predsjednik veterinarske komisije, Predrag Ilić, tehnički delegat i Miro Pejić, organizator i domaćin ovog natjecanja.

Tijekom natjecanja padala je kiša, što je dodatno otežalo cijelu stazu i uvjete utrke. Stara je bila već dovoljno mokra i prekrivena vodom i prije početka utrke, a 20-ak konja koji su stazom prešli četiri puta, pobrinula se da bude zaista duboka, glibava, i nemoguća za podizanje boljeg tempa, te je utrka bila usporena.

Bilo nam je zadovoljstvo organizirati i sudjelovati na ovakvoj utrci koja je odjahana za malo više od pet sati. Ovo je bila i najduža distanca daljinskog jahanja ove sezone, kazali su iz KK Stina za Grude Online.

Ovim putem organizatori, KK Stina Grude, zahvaljuju se općini Grude, koja im je pomogla pri realizaciji ovog međunarodnog projekta, te svim članovima kluba koji su pridonijeli organizaciji.


Nema komentara

Anketa

Ustavi