RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hrvatska se plasirala na Svjetsko prvenstvo

Napisano 12.11.2017. 23:18

Hrvatska nogometna reprezentacija izborila je nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se igrati u Rusiji od 14. lipnja do 15. srpnja nakon što je u uzvratnom susretu dodatnih kvalifikacija protiv Grčke u Pireju odigrala 0-0 i tako sačuvala prednost od 4-1 stečenu u prvoj utakmici igranoj prije tri dana u Zagrebu, prenosi Hina.

Pred 20.000 gledatelja na stadionu Karaiskakis sudio je Kuipers iz Nizozemske.

Hrvatska će tako po peti će put igrati na Svjetskom prvenstvu, nakon Francuske 1998., Japana/Južne Koreje 2002., Njemačke 2006. i Brazila 2014., "vatreni" su izborili i plasman u Rusiju 2018. Bile su ovo šeste kvalifikacije za SP za Hrvatsku od samostalnosti, a jedini neuspjeh naša je reprezentacija doživjela u borbi za odlazak u JAR 2010. godine.

Dva puta Hrvatska se izravno kvalificirala na SP kao pobjednik svoje kvalifikacijske skupine, dok je tri puta prošla kroz dodatne kvalifikacije. Prije 20 godina plasman je izboren preko Ukrajine, prije četiri godine preko Islanda, a ovoga puta preko Grčke.

Najbolji rezultat na samom SP Hrvatska je ostvarila u svom prvom nastupu u Francuskoj kada je osvojila treće mjesto. U sva preostala četiri sudjelovanja "vatreni" nisu uspjeli proći skupinu. 

Suparnike u natjecanju po skupinama u Rusiji Hrvatska će saznati 1. prosinca kada će se održati ždrijeb u Moskvi.


Nema komentara

Anketa

Ustavi