RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hrvatska u polufinalu rukometnog EP - Alilović i Buntić odlični !

Napisano 29.01.2010. 02:16

Hrvatska rukometna reprezentacija plasirala se u polufinale Europskog rukometnog prvenstva koje se igra u Austriji. U odlučujućoj utakmici iznimno raspoložena hrvatska reprezentacija večeras je savladala Dansku s 27:23 (14:11). Usprkos skepsi u javnosti pred početak meča, popularni "kauboji" dominirali su većim dijelom susreta.

Pokazalo se da je najavljena ostavka izbornika Line Červara (koju je kasnije povukao), bila neka vrsta pozitivnog šoka, pa je Hrvatska u do sada najvažnijoj utakmici na prvenstvu odigrala i najbolje.

Ključni trenutak dogodio se u drugoj dionici prvog poluvremena kada su se Hrvati s 9:9, serijom od 5:0, uspjeli odlijepiti na 14:9.

Mirko Alilović

U drugom poluvremenu ova razlika je održavana, zahvaljujući prije svega izuzetnim obranama hrvatskog golmana Mirka Alilovića, koji je naprosto "zaključao" svoja vrata, te raspoloženom Denisu Buntiću u napadu. Ova dvojica rođenih Ljubušaka na terenu su pokazali veliko majstorstvo. Alilović, koji je bio pravi junak susreta, zabilježio je čak 17 obrana.

Naravno, i svi ostali dali su veliki doprinos. Hrvatski igrači se nisu dali iživcirati niti početnim navlačenjem češkog sudačkog para, nisu se preplašili Danske, igrali su svoju igru, igru po kakvoj ih cijeli svijet pamti. Balić je vodio sve konce, Buntić je bio odličan, Vori također. Domagoj Duvnjak  zabio je za 12:9 pet minuta prije kraja prvog poluvremena, u sljedećem napadu povukao kontru, izborio sedmerac i isključenje. Danska je već tada bila pred raspadom i može se reći da su Skandinavci na poluvrijeme otišli sretni, sa samo tri gola minusa, jer Hrvatska je bila fenomenalna.

U prvom dijelu 'kauboji' su imali nevjerojatnih 82 posto šuta iz igre. Bilo je jasno da se taj postotak neće moći održati, pa su igrači Line Červara u drugi dio krenuli kao da je 0-0, pa je u jednom trenutku bilo i plus 6 (21:15). Povećavala se prednost, a u isto vrijeme i zabrinutost na licima danskih igrača. Ništa nisu mogli protiv ovakve Hrvatske.

Mirko Alilović kazao je nakon susreta: "Sve je prošlo odlično, odigrali smo dobro od početka do kraja. U obrani smo bili odlični, od prve utakmice dajemo sve od sebe. Svaki igrač je zaslužio nagradu za najboljeg igrača. Hrvatska je jedna od vodećih reprezentacija i svatko nas treba respektirati. Dobro smo igrali, treba se sad odmoriti i izboriti finale".

Denis Buntić postigao je večeras osam golova i ovo je definitivno bila jedna od njegovih najboljih utakmica u dresu hrvatske rukometne reprezentacije.

- Zaslužili smo pobjedu, drago mi je zbog onih koji nisu vjerovali u nas. Pokazali smo im da znamo i da su u krivu, rekao je Buntić.

Hrvatska u polufinalu igra protiv snažnih i ambicioznih Poljaka. Drugi polufinalni par su Francuska i Island.

dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi